Prima pagină » Local » Sute de ieșeni, păcăliți cu marfă de „fițe” contrafăcută! Patroana firmei a ridicat din umeri când au intrat pe fir procurorii (EXCLUSIV)
Sute de ieșeni, păcăliți cu marfă de „fițe” contrafăcută! Patroana firmei a ridicat din umeri când au intrat pe fir procurorii (EXCLUSIV)

Sute de ieșeni, păcăliți cu marfă de „fițe” contrafăcută! Patroana firmei a ridicat din umeri când au intrat pe fir procurorii (EXCLUSIV)

14 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Sute de ieșeni au fost la un pas de a fi păcăliți cu marfă contrafăcută. După ce scandalul a ieșit la iveală, patroana unei firme va fi nevoită, acum, să dea explicații în instanță. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o ieri în judecată pe Alice Manuela Chifan, pentru infracţiuni la Legea privind mărcile şi indicaţiile geografice, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare, fără drept

Patroana unei firme va fi nevoită să dea socoteală în instanță, după ce sute de ieșeni au fost la un pas de a fi păcăliți cu marfă contrafăcută. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o ieri în judecată pe Alice Manuela Chifan (37 de ani), pentru infracţiuni la Legea privind mărcile şi indicaţiile geografice, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare, fără drept.

Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de zis anchetatorii și ieșeanca, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Sute de ieșeni, păcăliți cu marfă „de fițe” contrafăcută!

Anchetatorii spun că ieșeanca a intrat în vizorul lor, în urmă cu 3 ani. Astfel, femeia de 37 de ani, din satul Hlincea, comuna Ciurea, județul Iași, administrator la Î. I. Chifan Alice Manuela, este acuzată de săvârșirea a două infracțiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, fără drept. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„În cauză s-a reţinut că, pe data de 8 iulie 2019, în calitate de administrator titular al întreprinderii individuale C.A.M., având ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul în standuri, chioșcuri și piețe, inculpata a expus spre comercializare, la punctul de lucru al întreprinderii individuale, din municipiul Iași, 22 de articole de îmbrăcăminte şi echipament sportiv, purtând, fără drept, însemnele şi inscripţiile specifice mărcii Adidas, ele fiind contrafăcute”, a declarat, ieri, Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Ce acuzații i-au mai adus anchetatorii ieșeni patroanei

Mai mult, oamenii legii au spus că Alice Manuela Chifan ar mai fi încălcat o dată legea.

„Pe 21 decembrie 2020, inculpata a deţinut şi expus spre comercializare, la punctul de lucru al întreprinderii individuale, din municipiul Iași, un număr de 241 de articole de îmbrăcăminte şi echipament sportiv, purtând, fără drept, însemnele şi inscripţiile specifice mărcilor Adidas, Nike, Puma, Calvin Klein și Tommy Hilfiger, fiind contrafăcute. Caracterul contrafăcut al produselor deţinute şi expuse, în vederea comercializării de către inculpată, rezultă atât din lipsa documentelor care să ateste proveniența, calitatea şi autenticitatea produselor respective, cât şi din materiale de calitate inferioară şi contradicțiile evidente dintre marca inscripționată pe produs şi eticheta acestora”, a adăugat Dragoș Bordianu.

Conform acestuia, în acest context şi având în vedere faptul că ieșeanca are calitatea de profesionist, fiind administrator în cadrul întreprinderii economice, fără personalitate juridică, care are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul prin standuri, chioșcuri și piețe, ea a desfășurat o activitate de comerț aptă să aducă atingere dreptului conferit de marcă titularilor, subminând regimul protecției mărcilor înregistrate în România.

La audieri, Alice Manuela Chifan a declarat, cu privire la produse, că ea este persoana care le-a achiziţionat, dar nu avea cunoştinţă de caracterul contrafăcut al acestora. Acum, după ce sute de ieșeni au fost la un pas de a fi păcăliți cu marfă contrafăcută, patroana firmei a fost trimisă în judecată de procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`