Prima pagină » Local » Sute de ieșeni l-au însoțit pe părintele Calistrat Chifan: S-au rugat să se întâmple asta în zona Moldovei! – GALERIE FOTO / VIDEO

Sute de ieșeni l-au însoțit pe părintele Calistrat Chifan: S-au rugat să se întâmple asta în zona Moldovei! – GALERIE FOTO / VIDEO

25 iul. 2022, 02:00, 3 ,
Andreea Andrei în Local

Mai mulți preoți din Iași au ținut slujbe pentru chemarea binecuvântatei ploi peste pământul pârjolit de caniculă. Părintele Calistrat a oficiat „Slujba Slobozirii Ploilor” la Sfânta Mănăstire Florești din Vaslui. Preotul s-a rugat să se întâmple asta în zona Moldovei

Întreaga zonă a Moldovei suferă de o criză enormă de apă. Părintele Calistrat Chifan a oficiat „Slujba Slobozirii Ploilor”. Mai mulți preoți din județ au ținut astfel de slujbe. Sfinții Părinți se adună cu enoriașii pe câmp pentru acest tip de liturghie și se închină la Dumnezeu pentru milă și îndurare.

Părintele Calistrat Chifan s-a rugat să se întâmple asta în zona Moldovei

Preotul Calistrat s-a rugat pe un câmp din apropierea Mănăstirii Florești din Vaslui pentru „dezlegarea ploii“. Părintele, alături de alți preoți de la Mănăstire și de o mulțime de enoriași, s-a rugat pentru ploaia care ar putea salva zona Moldovei de arșița caniculei.

Părintele a oficiat „Slujba Slobozirii Ploilor” înaintea Sfintei Icoane Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

Mai mulți preoți din județ au făcut „Slujba Slobozirii Ploilor”

În județul Iași, criza de apă cauzată de caniculă a scos mai multe parohii la rugăciune. Preotul Cătălin Adumitroaie din Vlădeni, împreună cu Preotul Ioan Amarandei și Preotul Marian Slabu, a ținut, de asemenea, „Slujba Slobozirii Ploilor”. Aceștia se roagă în fiecare săptămână pentru ploi și pentru iertarea păcatelor. Cei trei preoți adună enoriașii din 3 sate pentru slujbă.

„Mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ajungem astăzi. Am făcut slujba Aghiasmei celei mici și Canonul cu rugăciunile pentru ploaie. Ne-am întâlnit între cele două sate, Borșa și Vlădeni. Au participat 3 preoți, Preotul Ioan Amarandei, Preotul Marian Slabu și cu mine, Cătălin Adumitroaie. Ne-am mai întâlnit în săptămânile anterioare și sperăm că Dumnezeu ne va asculta rugăciunile și va trimite ploaia asupra pământului, pentru că pentru aceasta ne-am rugat noi, preoții, copiii și credincioșii, cu mic cu mare, venind de dimineață aici. Spuneam că, dacă Dumnezeu ne va asculta rugăciunile și va trimite ploaia, săptămâna viitoare vom ieși, la fel, pentru a mulțumi”, a declarat preotul Cătălin Adumitroaie, de la Parohia Sfântul Dumitru din Vlădeni.

Canicula din această vară a afectat foarte puternic toate culturile agricole, dar și viețile oamenilor. În mai multe comune din Iași furnizarea de apă este restricționată, astfel încât ieșenii să nu rămână fără această resursă vitală. Părintele Calistrat Chifan a oficiat „Slujba Slobozirii Ploilor” și a ales ca loc de rugăciune un câmp de pe lângă Mănăstirea Florești din Vaslui.

Ca să se întâmple asta în zona Moldovei, părintele Calistrat Chifan s-a rugat la Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, icoană ce datează din secolul al XV-lea.

Comentarii
  • efectul a fost imediat, aseară a plouat ! Trebuie să mai iasă și paparudele ca să fie tacâmul complet ! Avem oameni cu mintea încă în Evul mediu șivă mai mirați că lucrurile merg așa cum merg în România….

  • Teza ”crede si nu cerceta” este o manifestare a comoditatii intelectuale, egal distribuita in toate paturile sociale. Pune in circulatie o gogorita cu iz stiintific si ai sa te minunezi cati ”modernisti” au s-o inghita cu carlig cu tot.

  • IPS Pornohaci

    O adunatura de prostalai medievali fanatici au inceput din nou dansul ploii cu incantatii si mormaieli pentru slobozirea in grup pina sau umplut de sloboz toate tablourile, stegurile si maturoaiele pe post de obiecte religioase bune de sarutat si lins in disperare, nea calistrat asta parca avusese acu citiva ani buni un scandal sexual serios cu studentii lui de la carfe se zicea ca avea pretentii pidosnice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *