Prima pagină » Titlurile zilei » Sute de ieșeni au ales să se trateze de cancer la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca! Bolnavii au străbătut jumătate de țară pentru că medicii sunt empatici și înțelegători: „Am avut, de prima dată, o relație extraordinară cu toți, fără să dau șpagă” – FOTO

Sute de ieșeni au ales să se trateze de cancer la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca! Bolnavii au străbătut jumătate de țară pentru că medicii sunt empatici și înțelegători: „Am avut, de prima dată, o relație extraordinară cu toți, fără să dau șpagă” – FOTO

17 ian. 2024, 02:00, 27 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Aproape 500 de ieșeni s-au adresat, în anul 2023, Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca, în condițiile în care de 12 ani funcționează, la Iași, Institutul Regional de Oncologie. Mulți pacienți aleg să se trateze de cancer la Cluj, deoarece atât asistentele și infirmierele, cât și medicii sunt mai atenți la suferințele bolnavilor, le explică cu răbdare pașii care trebuie urmați și îi încurajează să lupte cu boala.

În anul 2023, 462 de ieșeni bolnavi de cancer au mers la Institutul Oncologic din Cluj Napoca pentru diagnostic și tratament

Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca

Dacă, în anul 2023, aproape 500 de ieșeni au mers la Cluj pentru a se trata de cancer, în același an, la IRO Iași s-au adresat doar 13 clujeni

Pe durata anului ce tocmai a trecut, 462 de pacienți au mers la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca pentru a se trata. Aceștia au preferat să străbată jumătate de țară pentru tratament, deși ar fi putut să se adreseze medicilor din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași.

„În anul 2023, IOCN a oferit servicii de specialitate pacienților din județul Iași după cum urmează: specializare continuă – 67; specializare de zi – 280; pacienți noi – 43; consultații în ambulatoriu raportate – 72. Scopul nostru este de a asigura servicii medicale de cea mai bună calitate”, a transmis dr. Vlad Ioan Cătălin, managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca.

M-C.M., o pacientă din Onești, județul Bacău, a fost diagnosticată cu cancer mamar în stadiul I A. În anul 2014, a fost operată de dr. Alexandru Trăilă. Deși i-ar fi fost mai simplu să-și realizeze controalele periodice la Iași, la Institutul Regional de Oncologie, aceasta a decis că cel mai bine este să se adreseze medicilor de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca, deoarece personalul medical este mai empatic decât cel de la Iași. Mulți dintre medicii de la IRO Iași își tratează pacienții cu superioritate și chiar cu dispreț, nu le explică cu calm diagnosticul și de multe ori oferă un prognostic sumbru, descurajându-i să mai lupte cu boala, să continue tratamentul.

„Am tot respectul pentru medicii de la Cluj. E vorba de 9 ani de zile, eu merg la Cluj o dată pe an pentru ecografii, mamografii, analize la sânge, analize abdominale, la oase, tot ce e necesar. Am avut, de prima dată, o relație extraordinară atât cu medicii, cât și cu asistentele și cu infirmierele, au fost de nota 20, fără să dau șpagă, fără nimic. Am mers la Cluj pe propriile forțe, fără să am vreo cunoștință, să știu pe cineva care lucrează acolo sau ceva de genul ăsta.

M-am dus, m-am internat, mi s-au făcut analizele, totul a fost foarte bine. Eu mă bucur că mai sunt oameni care să ne trateze în felul ăsta, pentru că auzi tot felul de minuni, de te ia cu groază. De atunci recomand tuturor bolnavilor de cancer să meargă la Cluj pentru tratament, deoarece medicii sunt mai empatici decât cei de la Iași. M-am înscris în tot felul de grupuri și le explic pacienților ce pași trebuie să urmeze, fiindcă mulți sunt speriați când află diagnosticul”, a declarat M-C.M., o pacientă din Onești, județul Bacău.

Ec. Mirela Grosu: „Și la noi vin pacienți din toată țara”

o imagine cu un bolnav pe patul de spital

Atât de mulți ieșeni au ales în 2023 să se adreseze medicilor de la  Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca, deoarece personalul medical este mai empatic decât cel de la Iași

Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași, susține că unele din motivele pentru care atât de mulți ieșeni au ales să se trateze la Institutul de Oncologie Cluj-Napoca, în anul 2023, s-ar număra experiența de 94 de ani pe care o are IOCN, dar și faptul că, odată tratați la Cluj, pacienții recomandă și altora medicii de aici. Totodată, fiind diagnosticați cu cancer la Institutul Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca, pacienții continuă să se prezinte periodic pentru controale la Cluj.

„Sunt, cu siguranță, mai multe motive pentru care pacienții merg la IOCN. Este un institut cu mult mai multă experiență decât noi. Este posibil și ca medicii de la Cluj să fie mai empatici, asta nu pot să vă spun. De asemenea, și la noi vin pacienți din toată țara, nu doar din județul Iași sau din zona Moldovei”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași.

Într-adevăr, în 2023, pe lângă pacienții din zona Moldovei, la IRO Iași s-au prezentat și 112 din Brașov, 155 de bolnavi din București și 70 din Buzău. Anul trecut, la Institutul Regional de Oncologie Iași au venit și 19 pacienți din Călărași, 2 pacienți din Caraș-Severin, 3 bolnavi din Covasna, 9 pacienți din Dâmbovița și 2 din Dolj, precum și 3 pacienți din Giurgiu, 19 din Gorj, 7 din Harghita, 46 din Hunedoara și 6 din Ialomița. În anul 2023, s-au prezentat la IRO Iași și 23 de pacienți din Ilfov, 11 din Maramureș, 2 din Mehedinți, 7 din Mureș, 4 pacienți din Olt, 21 din Prahova, 1 din Satu Mare și 14 pacienți din Sibiu.

Dacă, în anul 2023, aproape 500 de ieșeni au mers la Cluj pentru a se trata de cancer, în același an, la IRO Iași s-au adresat doar 13 clujeni.

Comentarii
  • Spatarul Ulea

    Poate e vorba de spaga !

  • Cand 500 de bolnavi pleaca la alt spital d nei Mirela Grosu i ar trebui sa i fie un pic jena si sa caute adevaratele motive.

  • Tata a fost operat la Iasi iar domn’ profesor (nu dăm nume….oricum e valabil pentru mai majoritatea) are program pe ușă ca la audiențe. Maxim 5 min discută cu tine, sunt prea obosiți săracii iar după operație, numai cu rezidenții dacă mai apuci să te interesezi de ceva. Nici cu cei de la tratamente nu prea reușești să comunici, sunt mereu subiectivi și grăbiți!

  • Spaga e spaga la Iasi

  • Cel mai bun medic din Iasi este trenul de Cluj.

  • La Iași nu se face nimic, doar șpagă și în rest nimic. Și eu merg, ba chiar m-am mutat de tot la Târgu Mureș!

  • Domnul manager,cu iertare,mananca kkt. Sunt o groaza de pacienti,inclusiv din Targu Frumos,care au fost la IRO Iasi pentru tratament…..SE CERE SPAGA GROS DOMNULE MANAGER…..GROS TARE,SI NU MAI SPUN DE COMPORTAMENTUL MEDICILOR SI A APARATULUI DE SPECIALITATE IN GENERAL. Jegosilor,de aia merge lumea la Cluj,sau ultima instanta Viena sau Turcia-asta pentru cine disopune de bani. Sa va fie rusine!!!

  • E cam rusinos ce se intampla prin spitale, vezi IRO, in conditiile in care li s-au marit si salariile dar mai asteapta si spaga. Cel mai mare pacat e sa iei bani de la cei care sunt cu un picior in groapa….traim niste vremuri lipsite de respect.

  • Și eu m-am tratat tot la Cluj…
    Medicii din Iași sunt atât de aroganți, privesc prin tine, sunt de toată jena acele programe de pe uși, vin plictisiți, te trimit să faci investigații prin alte părți…
    Atmosfera creată de ei apasă și mai mult psihicul nostru și-așa la pământ…
    Anticamera morții…🙏

  • I-au obligat ( pe medici) in toate spitalele si cabinetele din tara sa -si puna pe ușa afise cu NU DA ȘPAGĂ-si o fotografie in care e un buzunar de halat alb si cu o mâna băgată in el ! DEGEABA! Se ia șpaga cu mai mare inverșunare! Fara rușine, fara retineri ! Santem o nație pieeduta!

  • Si eu sunt operata la Cluj, la Institutul de Oncologie Cluj, neoplasm mamar. Total alt tratament, empatie, medicamentatie, pana la cazare, mancare. Inclusiv schemele pentru tratamentele oncologice sunt diferite fata de Iasi.

  • Cand e democratie te duci si te tratezi unde vrei si poti. Cand e democratie poti sa scrii toate prostiile si sa improsti cu noroi in oricine, oricum, oricat. Daca se cere spaga de ce nu faceti reclamatie? Protestati pe fata cum fac fermierii si transpoatatorii nu anonim la ziar! Si apoi am auzit ca la Cluj doar operatiile se fac la IOCN tratamentele si investigatiile se fac la clinici private ale medicilor din spitalul de stat. Asa e?

  • 🔞Stella
    ianuarie 17, 2024 la 9:24 am

    …..stela trottinela lucrează la spitalu din Iași !
    Se cunoaște după sandale( după cum se exprimă) că e fată de locale ! 🤥

  • Mare e gradina 🙄

    Sunt sigura ca familiile bolnavilor i-au obisnuit pe medici cu spaga. Sa se creada mai cu mot.

    De cate ori ai treaba pe la spitale, cunostintele/rudele/prietenii te “sfatuiesc” sa pui ceva in buzunarul doctorului. Niste abjectii.

    Nu am dat si nici nu o sa dau nimanui mita.

  • Se știe că domnul mare profesor, care este și rector, din nou, ia șpagă ca să te opereze. Dacă nu te duci și la cabinetul privat nici nu te bagă în seamă la spital. Nu uita jigodie că Dumnezeu te vede, iei bani de la niște amărâți cărora moartea le bate la ușă! Dacă ar avea frică de Dumnezeu, nu ar accepta banii, românul s-a obișnuit să dea bani pentru că știe că altfel mori în chinuri.

  • Confirm ce spune Mișu…și ma repet dacă nu fugeam la Cluj cu mama luată din iro cu scandal nu mai trăia un an jumate acolo era sfârșitul…plus că I sufocat bu doar de șpagă ci și de bacterii intraspital….

  • La IRO, chiar daca e spital relativ nou, majoritatea pacientilor operati, pleaca cu clostridium din sectia de chirurgie. In doi ani, am deja 3 cunostinte, operate toate de o forma de neoplasm, toate externate cu clostridium. Incredibil!

  • Alo DGA Iași?

    Pentru Stella…. șpagă, este cuvântul de ordine în rândul bolnavilor oncologici, dacă nu dai ești tratat cu… indiferenta!! Trebuie să-i dai dreptul medicului oncolog, după aceea ești chemat la cabinetul particular al medicului chirurg,unde pentru 5minute de ,, discuție „achiți 450de Ron și ești chemat la spital la cabinet pentru PROGRAMARE!!!!p.s.tariful pentru o operație cică ar fi de 1000 de euro…

  • Corupția a ajuns la un nivel foarte mare spitalele au ajuns instituții ale mafiei și șpăgii,ajungi în spitale ești tratat cu dispreț și sictirir de niște indivizi care sunt medici cică, dar ei sunt spălării adevarati ,e diferența mare ce se întâmplă la iasi și cum ești tratat la Cluj. Sunt atâtea instituții în tara asta care pot interveni sa stârPEască odată mafia ,corupția din spitale.ma refer la DNA.POLITIE.PROCURATURA.ETC

  • Merg de 3ani la IRO,la hematologie, umilință mai mare nu am întâlnit în viața mea!!
    Cotizez la CAS de 30 de ani,nu am avut un medical,iar când mi-a venit rândul, mă simt ca ultimul om!!!
    M-au pasat de la un medic la altul ca pe un obiect!!
    Îi felicit pe cei care au mers la Cluj, probabil că voi face și eu acest pas!

  • Gygy siGogu , mare dreptate aveti!

  • Niciun comentariu pozitiv pentru IRO ? Este inspaimantator.

  • Pacientul unu

    Am fost la IRO, la parter, am inteles ca e ambulator, pentru recoltare sange pentru analize. Eram vai de capul meu, mi-o spus dna doctor ca nu stiu ce am,..ma rog, eram necajita tare. Si am ajuns la recoltari pentru analize. Dom’le, erau acolo o puzderie de asistente, care mai de care mai vesele si vorbarete, glumind si razand intre ele, de am crezut ca am ajuns la vre-o onomastica. Era una mai vocala si mai voluntara, vopsita galben verzui, parca, la par, cu ochelari de vedere cu rame movalii, parca, care era intr-o verva de om nebun,..Doamna Grecu, manager, asistentii sunt acolo ca sa sprijine pacientii, sa pastreze, naibii, o atitudine decenta, nu sa se hahaie ca tampitii pe holuri si cand ii intrebi unde trebuie sa te duci ( ca ei nu te conduc, cum se face in Europa) iti spun e18, sau e23, sau alte tampenii dintr-astea.

  • Alo DGA Iași?Alo DNA Iași?

    Toate cadrele medicale de la iro, cer și primesc șpagă !! Empatie zero,doar șpagă și foloase necuvenite!

  • Pentru Dm. Stela…..daca ai cancer cum protestezi …? împrumuți un tractor și te duci la București sa protestezi la – 10 grade ? Lasă i pe oameni sa își spună oful….și asa sunt necajiti.

  • Chiar nimic pozitiv despre IRO,cindva era altfel.Intr-adevar tinuta si atitudinea personalului lasa de dorit. Nu spune nimeni sa plingi alaturi de bolnav dar un minim de decenta nu strica,nu vine nimeni sa asculte ce-ai mincat,unde ai fost si ce-ai facut zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`