Mai multe familii de medici care locuiesc în blocurile ANL, din șoseaua Bucium, administrate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, au trăit un adevărat coșmar mai multe zile. Începând de marți, 14 mai 2024, până vineri, 17 mai 2024, aceștia nu au mai avut acces la apă caldă.
Medicii din Iași care locuiesc blocurile ANL au trăit zile de coșmar
Locatarii a 8 dintre cele 11 blocuri ANL, din Bucium, au rămas de marți, 14 mai 2024, fără apă caldă. Disperați de situație, aceștia au încercat să ceară informații de la DSP Iași, dar nimeni nu le-a explicat ce se întâmplă și cât va mai dura până când vor avea din nou acces la apă caldă.
„Ne confruntăm cu o problemă destul de gravă din punctul meu de vedere, pentru că noi am tot încercat să sunăm la DSP, iar dacă ne răspunde cineva, ridică din umeri. De marți, nu mai aveam apă caldă. Sunt vreo 7-8 blocuri ANL care nu au apă caldă. A venit cineva de la o firmă de gaz, a pus un sigiliu pe o conductă cu apă caldă și pa, nu am primit nicio explicație. Noi chiar ne-am plătit facturile la zi, m-am uitat pe lista cu datorii și nu am văzut pe blocul meu nicio datorie, toți locatarii și-au plătit datoria.
În lunile de iarnă, a plătit pentru întreținere undeva între 1.200 și 1.500 de lei. Cheltuieli foarte mari, șobolani și căpușe, tot ce dorești. Pentru curățenie se plătește la metru pătrat, se dă cu mopul țac-pac și plătim în jur de 100 de lei în fiecare lună. Am înțeles că ne-au închis de tot gazul, trebuie să ne rebranșeze, taxa o vom suporta, probabil, tot noi. E strigător la cer”, a explicat, sub protecția anonimatului, un locatar.
Opt din 11 blocuri au rămas fără apă caldă
Reporterii BZI au discutat miercuri, 16 mai 2014, cu o persoană care locuiește într-un apartament situat în blocurile ANL, administrate de DSP Iași. Acesta a precizat că toți locatarii plătesc lunar sume enorme pentru întreținere, deși trăiesc în condiții jalnice.
„Se profită de faptul că suntem persoane care nu au unde se duce. Au fost vecini de-ai mei la DSP și au cerut explicații, iar toată lumea ridică din umeri, pasează chestiunea de la unul la altul. Trebuie să existe o explicație. Să plătești lunar câte 1.500 de lei, să nu fii rău-platnic și să fiu privat de condiții umane până la urmă. În aceste blocuri trăiesc foarte mulți copii mici. Nu mai zic de faptul că e și foarte rece, afară, dimineața, sunt 4-5 grade. Noi nu mai avem căldură de la sfârșitul lunii martie.
Facturile vin umflate, profită de faptul că nu aveam unde ne duce. Eu vreau apă caldă, nu e normal să trăim în condițiile astea în anul 2024. Să te rogi de ei, deși ai facturile plătite. Am impresia că îi doare fix în cot de situația noastră. Miercuri seară, am încălzit apă pe aragaz. Mergi cu oala cu apă, pui în lighean și apoi în cadă și te speli așa. O zi, două, nu mori, că se mai întâmplă, dar nu este normal ca eu să plătesc factura și să mă trezesc că nu am apă caldă.
Dacă e vina ta, atunci taci și înghiți, dar când ești cu plățile la zi, e inadmisibil. Ce s-a făcut cu banii, e clar că nu s-au plătit facturile către gaz și de asta s-a oprit apa caldă. Dacă nu s-a remediat până vineri, așa va fi până luni, deoarece, în weekend, toată lumea închide birourile și pleacă acasă, nu mai interesează pe nimeni că noi avem sau nu apă caldă. Chiria este modică, dar dacă dai 1.500 de lei lunar la întreținere, ajungi la 1.800 de lei, adică în jur de 450 de euro, ca și cum ai sta în chirie într-un apartament”, a declarat același locatar.
DSP Iași a demarat o anchetă internă
Reprezentanții DSP Iași au transmis că situația locatarilor din blocurile ANL s-a remediat, dar din cauza deficiențelor de comunicare care au existat, a început o anchetă internă la nivelul instituției.
„Urmare a solicitării dumneavoastră, vă informăm că problemele legate de furnizarea apei calde la 8 din cele 11 blocuri ANL, din Complexul ANL Bucium, nr. 36, au fost remediate în cursul zilei de 17 mai 2024, aspect adus la cunoștință locatarilor, în timp real, pe canalele de comunicare DSP-ANL. Dat fiind faptul că au existat deficiențe de comunicare pe această temă, atât cu locatarii din Complexul ANL Bucium, nr. 36, cât și cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași, la nivelul instituției s-a demarat o anchetă internă pentru evitarea pe viitor a unor astfel de probleme”, a transmis DSP Iași.
Chiar dacă situația medicilor din Iași care locuiesc în blocurile ANL, din Bucium, s-a rezolvat, aceștia sunt nemulțumiți de lipsa de comunicare cu DSP Iași.
Acolo nu prea (mai) locuiesc medici.
Asa este! Gunoiul il puteti pune in tomberoane ? Le lasati pe unde puteti , pe la stalpii de pe trotuar. Masinile le parcati pe spatiu verde si pe trotuare cu toate ca aveti parcari mari dar trebuie sa le aveti in fata geamului. Dragilor la ce salarii aveti cat platiti este f putin! Mergeti in gazda !!!
Puterile alea care nu și duc gunoiul, sunt chiriași a unor medici.
Dacă faci o razie, nici un locatar nu are contract pe acel ANL.
Cat despre căpușe, sobolani…sa își mai facă curățenie și ei la întrarea în bloc, is dubalariile de juma de metru, balcoanele sunt transformate în depozite ca la tara cu plasa de gard și pastile ordinare…la cât costa chiria…nu va mai plangeti
Niste puturosi ; Au bani si nu sunt in stare de 5 ani sa cumpere o floare pentru balcon sau sa planteze un copac ; priviti cum arat balcoanele ;asteapta sa vina slugile ; sunt obisnuiti ca la spitale sa nu faca nimic pentru curatenie : o galeata de var costa 50 ron ; au timp doar de excursii , betii si depravare ( cu banii din spaga).
Medicii normali își fac vile de sute de mii de euro pe Honoriu său mai sus … tot din banii de la stat …evident?
Mergeti la VOT !!!! e magic…
Medicii plătesc impozit pe venit din chirii?
Nu stiu cine sta acolo,dar sunt niste oameni needucati.
Pentru ala cu mersul la vot: ai fost vreodata multumit de rezultatele votului? Ma indoiesc. SI ma intreb de ce inca mai speri ca votul ar schimba ceva. Daca ar fi asa, ar fi declarat ilegal din sec. 1.
Gandacii nu vin la omul curat, ca nu are ce sa manance. Niciodata
Omul sfinteste locul, se vede de la o posta mizeria de acolo, parca is camine de drogangii si boschetari.
acolo sunt inchiriate altora de catre medici
Blocurile ANL( ideea) a fost foarte buna la inceput, trebuia sa stea in ele pana 35-40 ani maxim, dupa sa le elibereze.Daca pana la 40 ani nu esti capabil sa începi cumpărarea sau construcția unei locuințe trebuie sa te lași de meserie și sa mergi salahor…Ca la noi nicio idee bună nu este dusă la bun sfârșit.