Prima pagină » Eveniment-Social » Sute de copii se bucură de o vacanță la mare datorită părintelui Dan Damaschin. Astăzi pleacă o nouă serie

Sute de copii se bucură de o vacanță la mare datorită părintelui Dan Damaschin. Astăzi pleacă o nouă serie

19 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 19 august 2024, s-a întors din Tabăra „Marea Vieții” cea de-a opta serie de copii. Tot astăzi, pleacă aproximativ 100 de copilași datorită părintelui Dan Damaschin care îndeplinește visurile a sute de suflete.

Sute de copii se bucură de o vacanță la mare datorită părintelui Dan Damaschin

Aproximativ 900 de copii s-au bucurat, până în prezent, de cea mai tare vacanță pe litoral datorită părintelui misionar Dan Damaschin. În această dimineață (n.r. – 19 august) se întoarce cea de-a opta serie de copilași din Tabăra „Marea Vieții”, iar în aceeași zi, pleacă încă 100 de suflete nevoiașe. Obiectivul de anul acesta este cel de a duce la mare un număr aproximativ de 1.500 de copii.

„Cu 595 de lei pentru o săptămână de vacanță, cu 85 de lei pentru o zi în colțul nostru de rai din tabăra din Eforie sau cu doar 25 de lei, pentru o masă, putem ajuta un copil sărman ori orfan să-și împlinească visul de a vedea marea. La noi, la mare, copilașii noștri dragi aproape că au uitat gustul de salată. Grătarele noastre nu se mai termină – sfârâie în toi, unul după altul, încât cărbunii nici nu mai ajung să se stingă. Dar cum să fie altfel când știu că sunt urmărite de atâția ochi curioși și nerăbdători și de atâtea guri flămânde ce abia așteaptă să savureze bucatele alese?” se arată pe pagina de Facebook a părintelui Dan Damaschin.

Majoritatea copiilor văd, pentru prima dată, marea

Pentru mulți dintre acești micuți este o experiență cu totul nouă și uimitoare. Când pășesc pe nisipul cald și simt valurile mării atingându-le picioarele, în ochii lor se reflectă fericirea pură. Este un moment magic în care acești copii se simt speciali.

„Acum, pe lângă pofta și nerăbdarea copiilor, imaginați-vă bucuria și entuziasmul ce-și fac loc în sufletele lor și care îi acaparează cu totul. Gândiți-vă că, poate unii dintre ei, au parte pentru prima dată de o farfurie plină de mâncare sau de un grătar, de o masă atât de bogată sau de această experiență. Ce poate fi mai frumos decât să hrănim o burtică goală a unui copil nevoiaș? Haideți să aducem bucurie în inimile copiilor sărmani”, se mai arată pe pagina de Facebook a părintelui Dan Damaschin.

Părintele Dan Damaschin strânge fonduri și adună donații de la oameni cu inimi generoase, care își doresc să ajute în orice fel pot. El organizează evenimente caritabile, aduce sponsorizări și implică întreaga comunitate locală în această cauză nobilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`