Prima pagină » Actualitate » Sute de copii infectaţi cu COVID-19 sunt internați în spitalele din România
Sute de copii infectaţi cu COVID-19 sunt internați în spitalele din România

Sute de copii infectaţi cu COVID-19 sunt internați în spitalele din România

22 iul. 2022, 12:17, 1 ,
în Actualitate

Medicii trag un semnal de alarmă şi spun că sunt sute de copii infectaţi cu COVID-19 sunt internați în spitalele din România, părând că noul val afectează mai mult această categorie de vârstă. Sunt și copii internați la secțiile de Terapie Intensivă după ce s-au infectat cu COVID-19.

Recent, Alexandru Rafila a vorbit despre masca de protecție din spitale şi a explicat că aceasta a devenit obligatorie în contextul în care România traversează un val de COVID-19. Ministrul a precizat că în spațiile publice deschise/închise, purtatul măștii de protecție este o recomandare.

Copii infectaţi cu COVID-19 internați în spitalele din România

În spitalele din România sunt, conform datelor existente, sute de copii internați. Medicii arată că un număr de 379 de persoane s-au prezentat infectaţi cu COVID-19 şi au necesitat internare în unităţile pediatrice de profil. Un medic explică faptul că la UPU din cadrul Spitalului de Copii ”Marie Curie” sunt timpi mare de așteptare, chiar și de două ore. Sunt urgențe în fiecare zi, iar minorii pozitivi sunt din ce în ce mai mulţi. Situaţia este una asemănătoare în mai toate spitalele pentru copii din țară. Medicul Alexandru Ulici le explică părinților că din cauza fluxului mare de pacienți, timpii de așteptare sunt destui de mari:

„O să rog pacienţii să înţeleagă că s-ar putea ca timpii de aşteptare să se lungească pentru că, în fiecare zi, la UPU se consultă în jur de 300 de copii, iar acum, pentru că numărul pacienţilor COVID pozitiv creşte, trebuie să adăugăm la timpul de aşteptare şi durata rezultatului la PCR”, a declarat dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

La nivel de Terapie Intensivă sunt internați trei copii printre care și o fetiță care este internată la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Fetița are nevoie de oxigen, iar medicii susțineau că în aceste momente copilul în vârstă de 1 lună

Când va fi vârful valului 6 de COVID-19?

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a făcut un apel la cetățeni să se protejeze cât mai mult pentru că există un val 6 al COVID-19. Conform statisticilor făcute de Ministerul Sănătății, situația ar putea evolua până la un număr de 10.000 de infectări zilnice de COVID-19. Acesta a fixat mai multe scenarii printre care și unul în care vârful pandemiei va fi atins peste 3 săptămâni:

Estimăm o creștere. Avem două scenarii, pentru perioada următoare. Unul este în care vârful acestui minival, sau val, va fi în august, 6-7, iar cea dea doua variantă, mai puțin optimistă, în septembrie cu 10.000 de cazuri pe zi. Din ceea ce am citit pentru alte state, prezumția pentru val va fi pentru luna iulie. Un scenariu rezonabil va fi între 14-16 august, dar aceste scenarii sunt pur informative pentru că nimeni nu poate prezice ce se întâmplă. Este un virus care și-a modificat transmisibilitatea. (…) spunea Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății i-a îndemnat pe românii care au simptome să se ducă să se testeze pentru a nu îi infecta pe ceilalţi. Rafila a menționat că românii trebuie să poarte mască de protecție în spaţiile publice deschise. Așadar, sunt copii infectaţi cu COVID-19, iar situația nu este cea mai fericită.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *