Prima pagină » Economic Local » Sute de apicultori din Iași vor primi ajutorul de la stat
Sute de apicultori din Iași vor primi ajutorul de la stat

Sute de apicultori din Iași vor primi ajutorul de la stat

04 nov. 2019, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Până la data de 31 octombrie s-au înscris 321 de ieșeni în cadrul Programului Național Apicol. Aceștia au depus dosarele la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași, iar documentele vor fi verificate de specialiștii din cadrul instituției până la sfârșitul acestei luni. Potrivit DAJ Iași, banii solicitați de apicultori vor intra în conturi până la sfârșitul acestui an.

„Numărul solicitanților a fost mare întrucât au fost afectați de vremea nefavorabilă din primăvară. Unii dintre aceștia au venit la sediul instituției înainte de lansarea programului, pentru a cere informații”, a declarat Laurențiu Precup, director DAJ Iași.

Ce bani primesc apicultorii?

Ajutorul de la stat este un sprijin plătit pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019 asupra sectorului apicol. Ajutorul de minimis pentru apicultură se acordă întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producției primare, pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în primăvara acestui an astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție. Valoarea totală a ajutorului de minimis pentru creșterea albinelor nu poate depăși suma de 20.000 de euro/beneficiar pe durata a 3 exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`