Prima pagină » National » Sute de angajați de la o fabrică importantă din România rămân fără loc de muncă. Ce au transmis reprezentanții firmei
Sute de angajați de la o fabrică importantă din România rămân fără loc de muncă. Ce au transmis reprezentanții firmei

Sute de angajați de la o fabrică importantă din România rămân fără loc de muncă. Ce au transmis reprezentanții firmei

22 mai 2024, 09:15,
în National

Sute de angajați de la o fabrică importantă din România rămân fără loc de muncă. Compania Artsana, care produce articole textile Chicco, destinate cărucioarelor și scaunelor auto pentru copii, face concedieri masive. Nu mai puțin de 360 de salariați vor fi dați afară. Iată ce au transmis reprezentanții firmei.

Sute de angajați de la o fabrică importantă din România rămân fără loc de muncă

O fabrică din municipiul Botoşani, care produce accesorii pentru copii, şi-a anunţat intenţia de a concedia peste 360 de salariaţi. Decizia finală urmează a fi luată pe 27 mai, dată până la care se vor putea negocieri cu reprezentanţii salariaţilor.

,,Momentan este transmisă doar intenţia de concediere colectivă pentru 364 persoane. Procedura nu este finalizată. Până pe data de 27 mai se vor purta discuţii cu reprezentanţii salariaţilor şi ulterior se va comunica numărul persoanelor care vor fi disponibilizate pentru care vom acorda măsuri de preconcediere colectivă conform normelor legale în vigoare.”, au precizat reprezentanții companiei.

Societatea care ar urma să facă disponibilizările este Artsana România SRL. Artsana este o companie italiană înființată în 1946, cu afaceri de peste 1,5 miliarde de euro și peste 8.300 de angajați în zeci de țări, inclusiv în SUA. Italienii sunt lideri mondiali în producția de articole pentru copii, prin brandul Chicco.

O altă companie își restrânge activitatea

Se închide o importantă fabrică din România. Unul dintre cei mai mari angajatori din țară, firma Leoni, închide o fabrică de componente auto, unde lucrau 200 de persoane. Compania dă vina pe cererea scăzută din piaţă, determinată de reducerea subvenţiilor pentru maşini electrice, decizie care a dus la vânzări mai puţine pentru acestea, după ce Comisia Europeană a pus presiune pe toţi constructorii să investească în noi tehnologii, fără a impulsiona investiţii şi în reţele de încărcare pentru acestea.

,,După discuţii îndelungate, am identificat o nevoie de flexibilizare a modului în care lucrăm, astfel încât să ţinem pasul cu cerinţele pieţei auto. Decizia detaşării angajaţilor noştri din Luduş către alte fabrici Leoni din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistriţa, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduş şi având în vedere dorinţa noastră de a păstra toţi aceşti angajaţi valoroşi în cadrul companiei.”, au spus reprezentanţii Leoni într-un comunicat de presă.

Angajaţii Leoni de la Luduş au drept opţiune relocarea la Arad, în fabrica de acolo, la peste 300 km distanţă, fie demisia. Cu o forţă de muncă de aproximativ 12.000 de angajaţi în 2024, Leoni România este unul dintre cei mai importanţi angajatori din ţară.

Și compania Gameloft România își concediază angajații. Producătorul va închide studioul din Cluj şi va concedia toţi cei 136 de salariați care lucrau acolo. Pe 13 mai, toți angajații de la studioul din Cluj-Napoca au fost înștiințați că studioul se va închide definitiv. ,,Pe data de 10 iunie vom primi preavizele. Data de 10 iulie va fi ultima zi de lucru pentru angajați”, a declarat un angajat.

,,Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația.”, au transmis reprezentanții Gameloft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *