Prima pagină » Local » Peste 200 angajați de la CFR Iași vor fi examinați psihiatric și medical! Compania are buget de câteva sute de mii de lei
Peste 200 angajați de la CFR Iași vor fi examinați psihiatric și medical! Compania are buget de câteva sute de mii de lei

Peste 200 angajați de la CFR Iași vor fi examinați psihiatric și medical! Compania are buget de câteva sute de mii de lei

21 iun. 2024, 13:30,
BZI.ro, în Local

CFR Iași a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții o licitație prin care dorește contractarea unor servicii de examinare psihiatrică și medicală pentru câteva sute de angajați din Iași. Compania are un buget total de 227.242 de lei, iar licitația este extinsă pe două loturi.

Lotul 1 este destinat angajaților din Iași și are o valoare de aproximativ 70.000 de lei fără TVA, iar lotul 2 este destinat angajaților CFR Suceava și are o valoare totală de aproximativ 156.000 de lei.

CFR Iași examinează psihologic sute de angajați

Examinarea medicală a angajaților S.N.T.F.C. „CFR Călători” – SA – Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Iași, care au atribuții în siguranța transporturilor, este efectuată de un prestator autorizat, conform prevederilor legislației în vigoare (OMT/MS nr. 1151/1752/2021). Funcțiile cu atribuții în siguranța transporturilor, conform prevederilor OMT/MS nr. 1151/1752/2021, identificate în cadrul S.N.T.F.C. „CFR Călători” – SA – Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Iași, sunt următoarele: acar, conductor tren, șef tren, manevrant vagoane, șef manevră, șef stație OTF, revizor tehnic vagoane, mecanic locomotivă, mecanic ajutor locomotivă, conducător auto (șofer), angajați cu decizii de Responsabil SC – LFI, și angajați cu decizii de Manager de transport, pentru transport rutier, conform legii.

In cadrul lotului 1, cel în care angajații CFR Iași vor fi examinați medical și psihologic găsim un număr de 182 salariati, iar pentru reexaminare medicala, un numar de 94 salariați.

De ce servicii medicale vor beneficia angajații CFR Iași

Examinarea medicală a angajaților S.N.T.F.C. „CFR Călători” cu atribuții în siguranța transporturilor se desfășoară conform legislației actuale și implică mai multe specialități medicale pentru a asigura o evaluare completă și precisă a stării de sănătate a acestora.

În cadrul medicinii interne, examinarea cuprinde anamneza, examenul clinic general și diverse analize paraclinice, inclusiv hemoleucograma completă, glicemia, ureea, creatinina și testele pentru enzime hepatice și colesterol. Electrocardiograma se efectuează la angajare și periodic după vârsta de 40 de ani. Medicul poate solicita teste suplimentare dacă există suspiciuni de toxicitate cu droguri sau alte afecțiuni. Cabinetul trebuie să fie dotat cu stetoscop, tensiometru și aparat EKG, precum și echipamente pentru analize de laborator.

Examinarea în chirurgia generală se concentrează pe identificarea antecedentelor chirurgicale și a afecțiunilor invalidante prin anamneză și examen clinic general. Dacă este necesar, se recomandă investigații suplimentare sau consulturi la specialiști în urologie, ortopedie sau ginecologie. Dotările necesare includ stetoscop, anuscop chirurgical și valve vaginale de examinare.

Evaluarea oftalmologică verifică acuitatea vizuală, vederea binoculară, echilibrul oculomotor, tensiunea intraoculară (mai ales pentru cei peste 40 de ani), câmpul vizual și sensibilitatea la contrast. De asemenea, se testează simțul cromatic. Cabinetul de oftalmologie trebuie să fie echipat cu optotip, test Worth, tonometru, perimetru computerizat și teste pentru cromatică și sensibilitatea la contrast.

Evaluare ORL, Neurologică și psihiatrică

Examinarea ORL implică anamneza și examenul clinic obiectiv și funcțional, evaluând auzul prin acumetrie fonică și audiometrie. Este crucial ca persoana examinată să aibă un auz suficient pentru a purta conversații telefonice și a auzi alertele și mesajele radio. Dotările includ echipamente pentru acumetrie și audiometrie.

Evaluarea neurologică are ca scop depistarea paraliziilor, atrofiei musculare și deformărilor scheletice. Examinarea completă include testarea poziției statice și a mersului, forța musculară, reflexele și coordonarea mișcărilor. Investigațiile suplimentare pot include radiografie craniană, electroencefalogramă și electromiogramă. Cabinetul neurologic trebuie să fie dotat cu o trusă completă pentru evaluarea reflexelor și sensibilității.

În psihiatrie, examenul psihic elementar evaluează aspectul general, percepția, atenția, memoria, gândirea, afectivitatea și comportamentul. Diagnosticul tulburărilor psihice se face conform criteriilor internaționale în vigoare. Așadar, sute de angajați CFR Iași vor fi examinați medical și psihiatric, iar valoarea totală a proiectului depășește suma de 70.000 de lei fără TVA,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *