Prima pagină » Local » Suspiciuni de mită electorală în comuna Aroneanu în campania pentru alegerile locale 2020! Oamenii primarului Benoni Moruzi au împărțit sacoșe cu produse alimentare localnicilor – FOTO

Suspiciuni de mită electorală în comuna Aroneanu în campania pentru alegerile locale 2020! Oamenii primarului Benoni Moruzi au împărțit sacoșe cu produse alimentare localnicilor – FOTO

14 sept. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Suspiciuni de mită electorală în comuna Aroneanu în prag de alegeri locale 2020! Oamenii primarului liberal Benoni Moruzi au dat timp de mai multe nopți sacoșe cu produse alimentare localnicilor din Aroneanu. Practic, echipa actualului primar a ajuns ca ziua să facă din poartă-n poartă campanie, iar noaptea să ofere sacoșe cu diverse produse în scopul de a obține votul acestora

Scandal monstru cu primarul Benoni Moruzi, cel care vrea un nou mandat în comuna Aroneanu. Mai multe nopți la rând, oamenii săi au dat mită electorală în plină campanie pentru alegerile locale 2020. Totul s-a întâmplat în ultimele nopți, când mai multe persoane din satul Dorobanț s-au trezit cu sacoșe cu produse alimentare în curte. Într-o comună uitată de lume, lăsată la coada investițiilor în ultimii ani, oamenii primarului Benoni Moruzi caută să-i facă acestuia imagine. În plină campanie electorală, în Aroneanu situația a degenerat, iar Benoni Moruzi caută cu disperare să-i cumpere pe alegători.

Mită electorală în comuna Aroneanu. Primarul Benoni Moruzi și-a trimis oamenii la înaintare

Zilele trecute, primarul din comuna Aroneanu, Benoni Moruzi, care candidează pentru al patrulea mandat, a fost în campanie electorală în satul Dorobanț. Persoanele care au lăsat de înțeles că îl vor vota la alegerile de pe 27 septembrie au primit seara câte o sacoșă cu produse alimentare.

„Vineri noapte (11 septembrie), în jurul orei 23:30, m-am trezit cu o sacoșă cu produse alimentare în curte, lăsată de unul dintre oamenii primarului. Eu nu fac politică și i-am spus primarului când a trecut pe aici în campanie că nu știu încă dacă îl voi vota”, a spus sub protecția anonimatului o săteancă din Dorobanț.

Mita lui Moruzi: Măști de protecție, făină, zahăr și ulei în campania pentru alegerile locale 2020

Primarul Benoni Moruzi și-a adaptat sacoșele pentru alegerile locale 2020 în raport cu vremurile actuale. Astfel, pe lângă clasicele produse precum făina, zahărul și uleiul, primarul a avut grijă să le dea oamenilor măști de protecție și mănuși de unică folosință.

„M-am crucit când am văzut ce e în sacoșă! Erau niște măști de protecție, niște mănuși, o pungă de făină, o sticlă de ulei, o pungă de zahăr, o pungă de fasole și niște conserve cu carne. Eu n-am nevoie de mita lui electorală. Eu muncesc și am tot ce îmi trebuie”, a mai spus femeia din satul Dorobanț.

Informația a fost confirmată de un alt bărbat din Dorobanț, care însă se teme ca nu cumva să fie căutat și luat la întrebări de primar sau de oamenii lui pentru că a divulgat mita electorală.

„Am vorbit cu vecinii și am înțeles că a dat în mai multe nopți sacoșe de astea. Eu am o vârstă, sunt cu frica lui Dumnezeu și nu am nevoie de pomană electorală de la un primar care timp de 12 ani nu a făcut nimic pentru comuna aceasta”, a spus bărbatul.

Contracandidații lui Benoni Moruzi acuză practicile ilegale ale acestuia din campania electorală

Candidatul PSD la alegerile locale 2020 pentru funcția de primar, Marinela Condurachi, a condamnat gestul făcut de oamenii primarului Benoni Moruzi.

„Este incredibil până unde se poate merge! Am auzit și eu de astfel de practici ale primarului în funcție, dar nu am crezut că se poate ajunge la așa ceva în anul 2020. Să te cobori la acest nivel este incalificabil pentru cineva care vrea să conducă această comună pentru următorii patru ani. Sper că organele abilitate se vor sesiza și vor face o anchetă în acest sens”, a spus Marinela Condurachi.

În schimb, primarul Benoni Moruzi nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzațiile.

Ce riscă Benoni Moruzi pentru astfel de practici în campania pentru primăria din comuna Aroneanu?

Legislația electorală actuală interzice oferirea de mită electorală. Însă primarul Benoni Moruzi nu ține cont de aceste reguli.

„În campania electorală, partidelor politice (…) le sunt interzise achiziționarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a pixurilor, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, a gecilor, a impermeabilelor, a pelerinelor, a vestelor, a șepcilor, a căciulilor, a fularelor, a sacoșelor, a pungilor, a umbrelelor, a găleților, a brichetelor, a chibriturilor, a produselor alimentare, a produselor alcoolice, a țigărilor și a altor produse asemenea”, se arată în articolul 26 din hotărârea 4/2020 emisă de Autoritatea Electorală Permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *