Suspiciuni de HIV într-un cabinet stomatologic din Franța. Peste o mie de persoane sunt nevoite să se testeze

Suspiciuni de HIV într-un cabinet stomatologic din Franța. Peste o mie de persoane sunt nevoite să se testeze

13 dec. 2023, 17:40,
BZI.ro, în International

Peste 1.100 de pacienţi trataţi într-un cabinet stomatologic din Cherbourg, un oraş din vestul Franţei, au fost invitaţi să se supună unor teste de depistare a hepatitei B şi C, precum şi a virusului HIV, după ce au fost constatate „deficienţe grave” în timpul unei inspecţii, relatează AFP și Agerpres.

„Ţinând cont de caracterul îngrijorător al situaţiei”, Agenţia Regională de Sănătate (ARS) din Normandia a adăugat miercuri că l-a suspendat pe acel medic stomatolog „pentru o durată maximală de cinci luni”.

Numărul acestora a fost estimat la 1.145

În timpul unei inspecţii a cabinetului din Cherbourg-en-Cotentin în care lucra stomatologul în cauză, ARS Normandie a constatat „numeroase deficienţe grave care puneau în pericol securitatea angajaţilor şi calitatea şi siguranţa serviciilor de îngrijire”.

ARS nu a precizat natura acelor „deficienţe”, dar potrivit cotidianului La Presse de la Manche, echipamentul utilizat în cabinetul stomatologic în timpul îngrijirilor acordate „nu a fost sterilizat”.

„Aplicând principiul precauţiei şi având la bază o evaluare a riscurilor de infectare”, ARS a cerut ca „pacienţii să fie informaţi, din cauza unui risc scăzut de transmitere a virusului hepatitei B (VHB), hepatitei C (VHC) şi HIV”, precizează comunicatul agenţiei franceze.

Această măsură se referă la „toţi pacienţii care au frecventat cabinetul de la deschiderea acestuia în ianuarie 2023”, al căror număr a fost estimat la 1.145.

Comentarii
  • 🔞 SIDA SE AFLĂ PE INSTRUMENTARUL STOMATOLOGILOR ! VINA O POARTĂ ȘI PACIENȚII SEROPOZITIVI CARE NU ANUNȚĂ MEDICUL CĂ EL ARE HIV ( SIDA).

    ○La fel e si cu cabinetele dentare din orașul Iași,jud.Bahlui. Sunt mulți pacienti care au luat hiv, tbc, hepatită A,B,C,etc. de la curațarea unor carii, nu mai zic de plombe sau alte lucrări. Dar, nu e doar vina medicilor.
    ○De exemplu un pacient bolnav de HIV
    ( SIDA) nu spune medicului dentist că e bolnav pt ca riscă sa fie dat afară din cabinet, așa că tace, plătește, își face lucrarea la dinți și pleacă. Medicul neștiind că ăla avea SIDA/ HIV poate nici nu mai sterlizează instrumentarul 100% în mod corect . Rezultatul? Celălalt pacient sănătos care vine după ăsta i se bagă in gură salivă,sânge de la pacientul bolnav de HIV/ SIDA,Hepatită C,etc…și devine si ăsta seropozitiv ! Pam-pam !

    ○ATENȚIE
    După o lucrare dentară cât de mică faceți teste TBC,HIV,HEPATITA C,ETC…e pt binele vostru dar si a familiei voastre !
    Dacă ai luat HIV de la o lucrare dentară iar soția face sex cu dvs, automat devine si ea seropozitivă ( adică o sa aibe HIV).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *