Prima pagină » Local » Suspiciune de scarlatină la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași la o fetiță de 6 ani

Suspiciune de scarlatină la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași la o fetiță de 6 ani

27 aug. 2022, 07:40,
în Local

Medicul Florin Roşu de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, a transmis cazul unui copil de 6 ani ce a venit la Unitatea de Primiri Urgente, cu suspiciune de scarlatină.

Ulterior, fetiţa a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Medicul a precizat că minorul s-ar afla în a treia zi de boală, şi în urma efectuării mai multor analize, se va putea stabili cu exactitate dacă este vorba de scarlatină.

În acest caz, micuţa va rămâne internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva timp de 14 zile.

„La spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași avem internată o fetiță care prezintă semne clinice de infectare cu scarlatină.

Fetița a fost admisă în unitatea noastră medicală prin transfer interclinic de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, ”Sf. Maria”.

Se află în a treia zi de boală, conform spuselor mamei. La internare prezenta febră 38.9 grade Celsius, frisoane, odinofagie(durere în gât), disfagie( dificultate la înghițire), cefalee, durere abdominală difuză.

La nivelul pielii prezintă o erupție micropapulară enteroasă (bubițe mici, roșii, aspre la palpare) cu extindere pe toracele anterior și posterior dar și pe abdomen.

De asemenea prezintă facies rosie(masca lui Filatov) și semnul Bastia Grozovici la nivelul pliurilor(coatelor și genunchilor).

Cu toate că prezintele toate semnele clinice pentru diagnostic de scarlatină așteptăm rezultatul exudatului farigian .

Fetița se află sub tratament specific, și dacă se confirmă diagnosticul va rămâne internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva până la 14 zile.

Anul acesta s-au mai înregistrat 2 cazuri de scarlatină, la copil de 4 și 13 ani, ambele cu evoluție bună”, a spus doctorul Florin Rosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`