Prima pagină » Titlurile zilei » Suspectul dublului asasinat din Moara de Vânt, la detectorul de minciuni! O nouă ipoteză, lansată de un martor-surpriză – GALEREI FOTO / VIDEO

Suspectul dublului asasinat din Moara de Vânt, la detectorul de minciuni! O nouă ipoteză, lansată de un martor-surpriză – GALEREI FOTO / VIDEO

09 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublului asasinat din Moara de Vânt, ar putea ajunge la detectorul de minciuni! O nouă ipoteză a fost lansată ieri, la audieri, de un martor-surpriză: cine ar fi comis dubla crimă din Iași! Suspectul susține că cineva i-a umblat în telefonul mobil

Suspectul dublului asasinat din Moara de Vânt, studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, ar putea ajunge la detectorul de minciuni! Astfel, avocata Raluca Andrei, care îl reprezintă pe acesta, a declarat ieri că este de acord cu propunerea procurorilor.

„Clientul meu a fost adus astăzi din nou la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. I s-a comunicat că au sosit rezultatele analizelor ADN de la București și de la IML Iași, dar și că ADN-ul său a fost găsit în vila respectivă. El a povestit pe unde a fost când a mers la vilă. Anchetatorii i-au propus clientului meu să facă testul poligraf (detectorul de minciuni – n.r.), iar noi am fost de acord. Însă nu vrem ca acest test să fie făcut în cadrul IPJ Iași, ci la o societate privată din București, care efectuează astfel de teste”, a declarat ieri avocata Raluca Andrei.

Suspectul dublului asasinat din Moara de Vânt, la detectorul de minciuni

Astfel, studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi ar putea ajunge la detectorul de minciuni.

Totuși, avocata acestuia, Raluca Andrei, susține că nu are încredere în testele efectuate la Poliția ieșeană.

„Au existat cazuri în care inculpații au «picat» testul, dar, mai apoi, au fost achitați, drept dovadă că aceste testări nu au fost eficiente. Asta, chiar dacă testul poligraf nu reprezintă o probă!”, a subliniat Raluca Andrei.

Potrivit avocatei ieșene, clientul ei a fost audiat mai pe larg de către anchetatori în urmă cu două zile. Conform acesteia, Ahmed Sami El Bourkadi a negat din nou că ar fi comis crimele. Acesta a recunoscut că a mers în vilă înaintea producerii tragediei, dar spune că nu a avut nicio treabă cu crimele. Mai mult, el a susținut că, după arestare, cineva i-a umblat în telefon.

„Clientul meu a povestit că, după arestarea preventivă, după ce a predat telefonul mobil și le-a dat anchetatorilor și parola pentru a-l putea accesa, rudele lui l-au văzut de multe ori ca fiind online, deși aparatul nu mai era în posesia lui. De asemenea, el a relatat că unele aplicații din telefon i-au fost șterse”, a mai spus avocata Raluca Andrei.

Procurorii ieșeni au extins urmărirea penală pentru furt calificat și distrugere

Avocata ieșeană Raluca Andrei a mai spus că anchetatorii l-au anunțat pe clientul ei că a fost extinsă urmărirea penală în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi.

„Clientului meu i-a fost comunicat faptul că a fost extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Se face referire la faptul că telefoanele victimelor au dispărut și la faptul că s-a încercat incendierea vilei”, a subliniat avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi.

De altfel, anchetatorii ieșeni i-au adresat ieri mai multe întrebări studentului canadian de origine marocană. Pe de altă parte, pe lângă Ahmed Sami El Bourkadi, procurorii ieșeni au mai audiat 2 martori și o parte civilă, respectiv pe proprietarul vilei din Moara de Vânt.

O nouă ipoteză, lansată de un martor-surpriză

Surse judiciare au afirmat că, tot ieri, anchetatorii au audiat un martor-surpriză, tot de origine marocană. Astfel, acesta ar fi declarat că, din ceea ce a auzit în cadrul comunității arabe din Iași, autorii dublei crime din vila de pe Moara de Vânt ar fi, de fapt, alți doi bărbați, de o altă naționalitate. Pe de altă parte, este puțin probabil ca mărturia acestuia să cântărească foarte mult în ochii oamenilor legii.
În schimb, avocata Raluca Andrei a mai spus că studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi își susține în continuare nevinovăția.

„Eu am fost din nou în zona acelei vile, de pe Moara de Vânt și vreau să vă spun că, acolo, este un mare câmp pe care poate veni și pleca oricine, fără a fi văzut sau filmat. Deci, acolo se poate ajunge foarte ușor evitând, totodată, eventuale camere de luat vederi”, a încheiat avocata ieșeană.

O dublă crimă cu multe întrebări fără răspuns

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2021, polițiștii au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că el nu a revenit la Bruxelles. Anchetatorii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, polițiștii au dat peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat.

Ulterior, anchetatorii ieșeni au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins la Roma și adus în Iași. El a fost arestat și, de atunci, se află după gratii. Urmează a se vedea dacă suspectul dublului asasinat din Moara de Vânt va fi dus sau nu la detectorul de minciuni.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *