Prima pagină » Local » Suspectul crimelor din Moara de Vânt vrea să fie pus în libertate! Sami El Bourkadi susține în continuare că este nevinovat

Suspectul crimelor din Moara de Vânt vrea să fie pus în libertate! Sami El Bourkadi susține în continuare că este nevinovat

17 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

În cazul dublului asasinat din Moara de Vânt, principalul suspect Sami El Bourkadi a cerut să fie pus în libertate. Mai exact, studentul canadian de origine marocană a contestat decizia primei instanțe de a prelungi arestarea preventivă cu 30 de zile. De altfel, avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe acesta, a confirmat ieri că dorește ca Sami El Bourkadi să fie cercetat în arest la domiciliu

Lovitură de teatru în cazul crimelor din Moara de Vânt! Suspectul Sami El Bourkadi cere să fie pus în libertate. Mai exact, studentul canadian de origine marocană a contestat decizia primei instanțe de a prelungi arestarea preventivă cu 30 de zile. De altfel, recent, avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe acesta, a confirmat că vrea ca Sami El Bourkadi să fie cercetat în arest la domiciliu.

„Am depus la dosar o dovadă a unui domiciliu stabil pe care îl are clientul meu, în eventualitatea în care va fi schimbată măsura preventivă. Eu am cerut ca el să fie scos din arest preventiv și să fie plasat în arest la domiciliu”, a subliniat avocata care îl reprezintă pe Ahmed Sami El Bourkadi.

Suspectul crimelor din Moara de Vânt, Ahmed Sami El Bourkadi, vrea să scape de gratii

Avocata Raluca Andrei a mai declarat că va contesta decizia instanței, de prelungire a arestului preventiv.

„Da, voi depune la instanță o contestație în acest sens. Sper ca judecătorii să schimbe măsura preventivă în cazul clientului meu”, a subliniat avocata ieșeană.

Amintim că, recent, Tribunalul Iași a admis cererea de prelungire a arestului preventiv în cazul studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi. Asta, deși tânărul își susține în continuare nevinovăția. Amintim că, zilele trecute, studentul bănuit de crima din Moara de Vânt a fost audiat de anchetatorii ieşeni pentru prima oară. Potrivit avocatei Raluca Andrei, clientul ei a negat din nou că ar fi comis crimele.

El a recunoscut că a mers în vilă înaintea producerii tragediei, dar spune că nu a avut nicio treabă cu crimele. Avocata a mai spus că anchetatorii l-au anunțat pe clientul ei că a fost extinsă urmărirea penală în cazul lui pentru furt calificat și distrugere.

Unde este arma crimei și care a fost motivul?

În decembrie 2021, polițiștii au fost anunțați de rude ale studentului marocan Youssef Jniyah că acesta din urmă nu a ajuns la Bruxelles, chiar dacă avea un bilet de avion cu plecare din Iași. Anchetatorii au mers la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, aceștia au dat peste Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, care erau morți. Ulterior, oamenii legii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul suspectat de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins în Capitala Italiei și adus în Iași. El a fost arestat preventiv și, de atunci, se află după gratii.

Acum, în cazul crimelor din Moara de Vânt, suspectul Sami El Bourkadi cere să fie pus în libertate.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *