Prima pagină » Local » Suspecții de trafic de droguri cad ca muștele la Iași! Peste 100 de kilograme de substanțe, capturate într-o zi de procurorii DIICOT! – FOTO

Suspecții de trafic de droguri cad ca muștele la Iași! Peste 100 de kilograme de substanțe, capturate într-o zi de procurorii DIICOT! – FOTO

15 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

În casa unui individ au fost găsite peste 100 de kilograme de canabis. Un alt bărbat a fost prins cu 25 de kilograme de frunze khat. Drogurile ar fi fost aduse de acesta din urmă din Kenya.

Anchetatorii ieșeni au reușit, în ultimele zile, capturi-record de droguri. Astfel, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Andrei Vlad Matieș, de 34 de ani, pentru trafic de droguri de risc.

„În cursul acestui an, inculpatul M.A.V. a înființat o cultură de canabis pe raza județului Neamț, în vederea obținerii din aceasta, după recoltare și prelucrare, a drogului de risc canabis, care urma a fi comercializat. În cursul lunii septembrie 2019, inculpatul M.A.V. a recoltat o cantitate considerabilă de canabis, pe care a depozitat-o la locuințele sale, aceasta fiind uscată în podul casei și pregătită în vederea comercializării”, au precizat reprezentanții DIICOT Iași.

Potrivit acestora, o parte din cantitatea de canabis recoltată a fost comercializată en-gros, mai multor dealeri de pe raza județelor Neamț, Iași și Bacău, la prețul de 35.000 – 40.000 de lei pe kilogram.
Procurorii DIICOT Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele inculpatului.

„Cu această ocazie, au fost ridicate 99,25 kg de canabis (fragmente) și cantitatea de 8,77 kilograme de muguri și inflorescențe, două pistoale, o pușcă, două telefoane mobile, dar și suma de 16.800 de lei”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

Ieri, Andrei Vlad Matieș a fost prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, urmând ca magistrații să ia o decizie în acest sens.

„Am adus frunze de ceai!”

Recent, procurorii ieșeni au mai dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Daniel Podoleanu, de 39 de ani, din comuna Bârnova, pentru introducerea în țară de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc.

„Pe data de 11 noiembrie 2019, inculpatul P.D. a introdus pe teritoriul României, prin intermediul serviciilor poștale, două colete, expediate din Kenya, în cantitate totală de 25 de kilograme de frunze khat. Acestea conțineau cathinone, droguri de mare risc, respectiv cathine, droguri de risc. Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de ceai importate din Kenya-Nairobi”, au mai precizat procurorii DIICOT Iași.

Conform acestora, în urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că drogurile urmau să fie expediate în Suedia, în vederea comercializării. Anchetatorii au formulat o propunere de arestare pe numele lui Podoleanu.

„Instanța admite propunerea formulată de DIICOT și, în consecință, ia față de inculpatul Podoleanu Daniel măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile”, au menționat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Individul a contestat deja această decizie a instanței.

Iubiți, cu droguri în boiler

Alți doi suspecți de trafic de substanțe interzise au ajuns după gratii. Astfel, procurorii DIICOT Iași i-au reținut recent pe Gabriel Cristinel Țibănescu și pe Paraschiva Șoric (fostă Vulpe).
Ulterior, anchetatorii au formulat o propunere de arestare preventivă pe numele celor doi.

„Instanța admite propunerea formulată de DIICOT și, în consecință, ia față de inculpații Țibănescu Gabriel Cristinel și Paraschiva Șoric măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile”, au afirmat magistrații din cadrul Tribunalului Iași. Chiar dacă decizia nu este definitivă, până aseară ea nu fusese contestată.

Conform anchetatorilor, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc. În același timp, Paraschiva Șoric este anchetată pentru aceleași fapte.
Surse judiciare au afirmat că cei doi iubiți ar fi pus la cale un plan de a aduce droguri în țară prin intermediul unei firme, camufând substanțele într-un bagaj, ce ar fi fost trimis la Iași pe numele unui bărbat. În momentul în care Gabriel Țibănescu a ridicat coletul, el a fost ridicat de oamenii legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *