Prima pagină » Actualitate » Surse: Nicolae Ciucă ar fi următoarea propunere pentru funcția de premier
Surse: Nicolae Ciucă ar fi următoarea propunere pentru funcția de premier

Surse: Nicolae Ciucă ar fi următoarea propunere pentru funcția de premier

20 oct. 2021, 23:49,
BZI.ro, în Actualitate

Ministrul apărării naţionale, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, ar fi preferat de către președintele Klaus Iohannis petru funcția de premier. De asemenea, USR-ul ar urma să fie scos de la guvernare.

Nicolae Ciucă, pentru aproximativ 14 zile a fost prim-ministru interimar al României în urma demisiei lui Ludovic Orban. Din1 ianuarie 2015 și 29 octombrie 2019 a ocupat funcția de Șef al Statului Major al Apărării. Acesta l-a înlocuit pe generalul Ștefan Dănilă. În data de 28 octombrie 2019 a fost trecut în rezervă de către președintele Klaus Iohannis.

Totodată, la sfârșitul anului 2020, în urma Alegerilor Parlamentare care au avut loc pe 6 decembrie, numele său a fost vehiculat de către presa din România ca favorit pentru funcția de prim ministru. Totuși, pe 22 decembrie 2020, Klaus Iohannis l-a propus pe Florin Cîțu pentru aceasta funcție.

Guvernul Cioloș a picat la votul din Parlamentul României

Guvernu Cioloș a picat la votul din Parlamentul României. Cu o 184 de voturi împotrivă, visul lui Dacian Cioloș a pierit înainte de a se defini. În aceste condiţii, Klaus Iohannis urmează să convoace pentru a doua oară în câteva zile negocieri la Cotroceni.

Dacian Cioloș a afirmat că a încercat să facă o majoritate cu PNL și UDMR, și nu cu PSD.

„USR și-a făcut datoria”, a spus Dacian Cioloș după ce guvernul propus de el nu a obţinut miercuri votul de încredere al Parlamentului, având doar 88 de voturi favorabile. „Mingea se întoarce la dl președinte. Nu am avut obiectiv să facem majoritate cu PSD, ci cu PNL şi UDMR. Când am văzut că nu este posibil ne-am asumat noi un rol şi am propus un Guvern. Astăzi puteam foarte bine să guvernăm dacă aveam votul. Am discutat cu cei de la PNL, am prezentat tuturor liderilor după ce ne-am făcut echipă. Nu merg să discut doar pe speculații, vreau lucruri concrete”, a transmis Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș, iritat după ce Cabinetul propus de el a picat

Dacian Cioloș a accentuat faptul că doar USR a venit cu o propunere de prim-ministru. Acesta a atenționat că Florin Cîțu nu mai poate fi premier.

„Florin Cîțu a picat în Parlament. Suntem în situația asta pentru că Florin Cîțu a adunat în Parlament o majoritate care a trimis guvernul condus de el acasă. Cum poți să spui că asta e o soluție. Nu mai comentez non-soluții. Să vedem dacă au și alte variante în afară de asta. Eu acum o săptămână am discutat cu PNL și nu am văzut de atunci alte soluții decât asta. USR e un partid pragmatic, care discută soluții. O soluție în Parlament o putem găsi dacă cineva avansează o propunere. Sunt mai mult de zece zile de când suntem în criză. PNL și PSD nu au permis discutarea moțiunii de cenzură la timp și după ce a fost votată, nu au venit cu nicio propunere. Vedem doar postări pe Facebook și promisiuni că ceva o să se întâmple în viitor. Nu avem ce să ne așezăm că nu vedem soluții”, a declarat Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *