Prima pagină » Actualitate » Surse: Medicul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, reținut în dosarul privind morțile suspecte
Surse: Medicul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, reținut în dosarul privind morțile suspecte

Surse: Medicul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, reținut în dosarul privind morțile suspecte

07 aug. 2024, 18:21,
în Actualitate

 Mirela Păiuș de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” a fost reținută de procurori, potrivit surselor G4Media. Mirela Păiuș a fost scoasă încătușată de la audierile care au avut loc la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

Mirela Păiuș este medic specialist Anestezie Terapie Intensivă la Secția ATI a Spitalului Pantelimon din Capitală

Continuă audierile celorlalte cadre medicale

La această oră, continuă audierile celorlalte cadre medicale.

Patru mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare, miercuri dimineață, pentru locuințele unor angajați ai Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București, în dosarul privind morțile suspecte de la Secția ATI a unității medicale. De asemenea, patru cadre medicale au fost aduse la audieri în acest dosar.

Printre persoanele vizate de percheziții sunt inclusiv medici ai spitalului, față de care există suspiciuni că ar fi scăzut intenționat rata de administrare a noradrenalinei pentru pacienții de la ATI, potrivit surselor G4Media.

Amintim că, în luna aprilie, procurorii au primit o sesizare de la o asistentă angajată la Spitalul „Sf. Pantelimon, cu privire la faptul că, în perioada 4 – 7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), ar fi decedat 17 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină – un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Procurorii au deschis un dosar penal cu privire la infracţiunea de omor şi au administrat mai multe probe, fiind audiaţi medici şi asistente medicale şi au fost ridicate documente medicale referitoare la toţi pacienţii decedaţi în cadrul Secţiei ATI în perioada 4 – 7 aprilie 2024.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București:

„Ca urmare a interesului public manifestat în legătură cu dosarul privind decesele din Secția ATI de la Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București și în continuarea comunicatului din data de 12.04.2024, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dimineața zilei de 07.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiștii din cadrul DGPMB – Serviciul Omoruri au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București pentru locuințele unor angajați ai Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București.

De asemenea, la sediul Serviciului Omoruri au fost aduse patru cadre medicale, în vederea audierii.
Pe parcursul anchetei vom reveni cu detalii de interes pentru opinia publică, în măsura în care situația o va impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *