Prima pagină » National » Surse: Ludovic Orban va renunța la șefia Partidului Național Liberal
Surse: Ludovic Orban va renunța la șefia Partidului Național Liberal

Surse: Ludovic Orban va renunța la șefia Partidului Național Liberal

09 dec. 2020, 11:44,
în National

Președintele PNL, Ludovic Orban, ar fi vrut să demisioneze, în seara alegerilor, atât din funcția de prim-ministru, dar și din cea de lider al PNL, însă a fost întors din drum de colegii din partid, ne-au precizat surse din conducerea PNL. Totuși, Ludovic Orban ia în considerare o demisie de la șefia PNL.

În partid, părerile sunt împărțite și nu toți sunt de acord cu Ludovic Orban, de aceea discuțiile din aceste zile sunt extrem de încinse. Orban este extrem de supărat că intermarul Nicolae Ciucă îi schimbă toți oamenii de la Guvern și simte că partidul nu mai are niciun fel de control asupra Executivului, întreaga comandă fiind la Cotroceni.

Tocmai din acest motiv, Orban se gândește să stea șef al PNL până la formarea Guvernului, să încerce să limiteze implicarea lui Klaus Iohannis și abia după formarea noului Guvern să demisioneze. Există mai multe ”școli de gândire” în interiorul PNL și sunt mulți cei care îi transmit lui Orban că a înregistrat victorii importante cu PNL, de aceea nu se impune o demisie.

La acest moment, în partid este o situație extrem de tensionată și mulți se tem că Iohannis va pune la șefia PNL un executant perfect, iar partidul va deveni o anexă a Cotroceniului. Se pare că ciuda relației cordiale, Ludovic Orban a jucat și pe lângă deciziile lui Klaus Iohannis, de aceea mulți liberali încă îl vor la șefia partidului.

O eventuală rămânere a lui Orban la șefia PNL va însemna o declarație de război făcută de liberali către Klaus Iohannis, dar în acest moment nu este sigur că liderii județeni au o asemenea forță.

Decizie surprinzătoare! Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de prim-ministru

Luni seara, 7 decembrie, Ludovic Orban și-a depus mandatul. Astfel, Orban a declarat că decizia pe care a luat-o, arată faptul că nu se cramponează în funcția de premier. Mai mult, el a subliniat că își încheie mandatul după un an și o lună, perioadă de grea încercare pentru România.

Inițial se credea că funcția va fi ocupată de Raluca Turcan, însă premierul interimar va fi Nicolae Ciucă.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent.”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul prim-ministru a precizat că părăsește această funcție, având conștiința împăcată, deoarece a făcut tot posibilul pentru bunăstarea românilor.

„Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut. Am încercat să găsim răspunsuri la toate confruntările. Pe 6 decembrie românii au decis componența viitorului parlament.”, a spus Orban.

În plus, el transmite că are un obiectiv major: de a construi o majoritate parlamentară, care să îi excludă pe social-democrați.

„Obiectivul pe care îl am e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile.”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *