Prima pagină » National » Surse: Liderul PSD, Marcel Ciolacu, va avea o discuție cu reprezentanții UDMR
Surse: Liderul PSD, Marcel Ciolacu, va avea o discuție cu reprezentanții UDMR

Surse: Liderul PSD, Marcel Ciolacu, va avea o discuție cu reprezentanții UDMR

12 iun. 2023, 17:00,
în National

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, va avea o discuție cu reprezentanții UDMR privind prezența acestora la guvernare, după ce va fi desemnat premier de către Klaus Iohannis, au declarat surse apropiate de președintele social-democraților.

După demisia premierului Nicolae Ciucă, PSD și PNL vor avea în această seară o întâlnire cu minoritățile, pentru discuții despre programul de guvernare și viitoare majoritate parlamentară. La întâlnire sunt așteptați și cei de la UDMR, dar aceștia nu vor participa, spun surse din PSD, potrivit stiripesurse

UDMR va aștepta să discute despre intrarea și în viitorul guvern cu premierul desemnat. Astfel, Ciolacu va discuta cu liderul PNL și cu liderul UDMR, după desemnarea sa ca premier, despre rămânerea maghiarilor la guvernare.

Camera Deputaților va fi condusă de un interimar până la toamnă

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), va demisiona din funcție după ce va fi desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis.

Camera Deputaților va fi condusă de un interimar până la următoarea sesiune parlamentară care va începe în toamnă după ce parlamentarii se întorc din vacanță.

Surse parlamentare spun că Daniel Suciu sau Sorin Grindeanu ar putea prelua conducerea Camerei Deputaților.

La șefia Senatului urmează să fie instalat în această săptămână fostul premier Nicolae Ciucă.

Kelemen Hunor: „Nu ne-am ridicat de la masa negocierilor și nici nu ne vom ridica”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, postează un prim mesaj public după ce pe surse au apărut informații privind componența viitorului guvern care va fi condus de Marcel Ciolacu. Kelemen Hunor spune că e în interesul întregii țări ca UDMR, PSD și PNL să continue să guverneze împreună.

„Viitorul Guvern va fi învestit joi:

Sunt convins că este în interesul partenerilor noștri și al societății ca PSD, PNL și UDMR să continue să guverneze împreună. Partenerii noștri cunosc intențiile noastre: prima opțiune pentru noi este respectarea protocolului, deoarece cuvântul dat, actul semnat ne obligă; totodată fără Ministerul Dezvoltării nu putem continua.

Nu ne-am ridicat de la masa negocierilor și nici nu ne vom ridica, deoarece UDMR și-a asumat responsabilitatea guvernării până în anul 2024.

Din momentul în care președintele țării îl va desemna pe Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru, va fi responsabilitatea domniei sale să formeze un Guvern. După desemnare, așteptăm propunerea premierului Ciolacu privind structura coaliției de guvernare”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *