Laura Vicol, avocat de profesie, și soția omului de afaceri Vladimir Ciorbă, fostul deputat PSD și președinte al Comisiei Juridice din Parlament, a fost reținută în dosarul Nordis.
Se pare că aceasta urmează să petreacă 24 de ore în spatele gratiilor în timp ce procurorii urmează să decidă ce măsură preventivă vor cere instanței.
Conform surselor G4Media, Laura Vicol este suspectă de complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată și aderare la grup infracțional organizat.
Peste 195 milioane euro, avans în cadrul unor promisiuni
În acest dosar, procurorii susțin că aceștia au încasat de la clienți suma de peste 957.000.000 lei (peste 195 milioane euro) ca avans în cadrul unor promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, respectiv contracte de vânzare-cumpărare (apartamente/parcări și mobilier).
Fondurile astfel constituite au fost delapidate, de regulă într-un interval scurt de timp, prin transferuri către persoane fizice, membri ai presupusului grup infracțional organizat, transferuri către persoane juridice, societăți afiliate structurii criminale, plata de salarii, dar și diverse cheltuieli voluptorii, în suma de aproximativ 346.000.000 lei (69 milioane de eur0) și 2.400.000 euro.
Sosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor.
Trei dintre suspecți au inițiat și constituit un grup infracțional organizat
Din 2018, trei dintre suspecți au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, structurat pe un model piramidal cu trei paliere, care a conceput și pus în aplicare un mecanism infracțional complex, constând în promovarea și dezvoltarea unor proiecte imobiliare sub acoperirea mai multor societăți comerciale, urmate de încasarea de sume de bani de la clienți (cumpărători), delapidarea fondurilor societăților, inducerea în eroare a cumpărătorilor cu ocazia executării ante-contractelor și contractelor de vânzare-cumpărare, evidențierea de operațiuni fictive în contabilitatea societăților controlate în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat și stabilirea cu rea-credință a taxelor.
Numărul creditorilor persoane fizice și juridice înregistrați în procesul de insolvență al firmei-fanion a Grupului Nordis ajunsese în noiembrie 2024 la 1.200. Decizia de intrare în insolvență a Nordis Management SRL a fost dispusă de un judecător sindic pe data de 7 octombrie 2024, după cum a scris G4Media.
Vai, „sistemul democratic” impus de pnl si psd se duce de rapa…noi suntem PRO UE si Nato dar ne haituiesc suveranistii…ni se duc valorile europene si lgbtene-sosrosite.Iesiti in strada, este afectata democratia!!!
Vine CG calare pe calul sau alb si o sa ne dea plua calului s-o sujem!
Ciolacu & Grindeanu , pe când la audieri ?