Prima pagină » Razboi în Ucraina » Surse de la Casa Albă informează despre o potențială vizită a lui Joe Biden în Europa în următoarele săptămâni

Surse de la Casa Albă informează despre o potențială vizită a lui Joe Biden în Europa în următoarele săptămâni

14 mart. 2022, 18:45,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Reprezentanții Casei Albe poartă discuții pe fondul unei vizite a președintelui american, Joe Biden, în Europa, în următoarele săptămâni, în contextul războiului purtat de Rusia în Ucraina.

Informația este transmisă de CNN, care notează că eventuala călătorie a lui Joe Biden în Europa vine după vizita recentă a vicepreședintelui SUA Kamala Harris, care a vizitat Polonia și România.

Nu există încă un anunț oficial transmis de Casa Albă cu privire la o potențială călătorie a președintelui Statelor Unite în Europa.

Joe Biden

Eventuala călătorie a lui Joe Biden în Europa vine după vizita recentă a vicepreședintelui SUA Kamala Harris, care a vizitat Polonia și România

Kamala Harris: „Un atac împotriva unei țări NATO este un atac împotriva tuturor”

În urmă cu o săptămână, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a vizitat Polonia și România. Trei oficiali ai administrației americane au declarat pentru NBC că o parte din personalul diplomatic care a lucrat la acest mini-turneu al Kamalei Harris a rămas în Europa pentru a ajuta la planificarea unei posibile vizite prezidențiale în regiune.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a declarat vineri, la București, că un atac împotriva unei țări NATO va fi considerat drept un atac împotriva tuturor țărilor din Alianța Nord-Atlantică.

„Trebuie să repet că SUA sunt angajate față de România şi acest angajament include trupe, cel mai recent fiind desfășurate forțele batalionului Striker.

Așa cum știe poporul român, așa cum știm cu toții, este o situație dinamică, pe care o evaluăm permanent. Referitor la ce s-ar putea întâmpla cu comportamentul lui Putin, nu pot să speculez, dar noi suntem foarte fermi și este clar, ca membri NATO, că un atac împotriva unei țări este un atac împotriva tuturor”, a transmis vicepreşedintele SUA.

Președintele Klaus Iohannis a menționat că nu sunt momentan date că România ar fi vizată drept țintă a unei agresiuni.

Klaus Iohannis Kamala Harris

Președintele Klaus Iohannis a menționat că nu sunt momentan date că România ar fi vizată drept țintă a unei agresiuni

Joe Biden a mai fost în Europa anul trecut

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a fost în Europa în toamna anului trecut, pentru două summituri importante – G20 și summitul climatic de la Glasgow – și a făcut o vizită și la Vatican.

Joe Biden

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a fost în Europa în toamna anului trecut, pentru două summituri importante

A fost a doua deplasare în Europa a președintelui american de la preluarea mandatului de la Casa Albă. În vară, el fusese la Geneva, unde a avut o primă întâlnire în calitate de președinte al SUA cu liderul rus Vladimir Putin.

Cu câteva zile înainte de declanșarea invaziei ruse din Ucraina, Joe Biden agreease de principiu o nouă întâlnire cu Vladimir Putin, dar după începerea ostilităților s-a renunțat la planurile în acest sens.

Joe Biden Vladimir Putin

Cu câteva zile înainte de declanșarea invaziei ruse din Ucraina, Joe Biden agreease de principiu o nouă întâlnire cu Vladimir Putin

Casa Albă nu a comentat încă informația că Biden ar vizita Europa în curând

Sursele nu cunosc calendarul exact al posibilei deplasări în Europa a lui Joe Biden, dacă aceasta va fi decisă de Casa Albă.

Casa Albă și Consiliul Național de Securitate nu au răspuns deocamdată la solicitările NBC de a face comentarii în legătură cu aceste informații.

Cladire Casa Alba

Casa Albă și Consiliul Național de Securitate nu au răspuns deocamdată la solicitările NBC de a face comentarii în legătură cu aceste informații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *