Prima pagină » Eveniment-Social » Surprizele ediției Rocanotherworld 2022. Ce distincție au primit membrii trupei Zdob și Zdub în a doua zi a festivalului

Surprizele ediției Rocanotherworld 2022. Ce distincție au primit membrii trupei Zdob și Zdub în a doua zi a festivalului

27 iun. 2022, 02:00,
Emanuela Băluță în Eveniment-Social

Anul acesta, festivalul de muzică rock, realizat pentru a cinsti memoria lui Ioan Dan Niculescu, Rocanotherworld, s-a desfășurat în perioada 23-26 iunie, la Brizo, lângă lacul Aroneanu. În a doua zi a evenimentului, au fost prezente mai multe trupe, printre care Zdob și Zdub, alături de Frații Advahov

Ediția 2022 a Festivalului Rocanotherworld a reușit să atragă anul acesta nenumărați ieșeni, dar și persoane din afara județului. Atmosfera a fost una plăcută, organizatorii punând la dispoziția publicului o serie de activități, amplasând scaune în diverse puncte cheie, pentru ca fiecare să se poată bucura de muzică în propriul stil. Artiștii de pe main stage din a doua zi au fost: The Schnitzels, Noru Negru, Mădălina Pavăl Live Orchestra și Zdob și Zdub.

The Schnitzels au făcut senzație la Rocanotherworld 2022

Ca și în prima zi, pasionații de muzică rock au început să se adune din timp la Brizo, pentru a nu rata niciun moment din concert. Prima trupă care a cântat a fost The Schnitzels. Membrii trupei au mai fost invitați și în edițiile trecute, dar, anul acesta, au venit pentru prima dată în această formulă. Cei 2 membrii, Mr. Jurjak și Narcis Axinte au întreținut atmosfera, iar, când au ieșit în public, fanii au dat năvală pentru a cere autografe și poze cu cei doi artiști.

„Ne simțim fantastic. Ne place de fiecare dată, venim cu mare drag. Publicul ieșean este printre cele mai tari din țară. Ne întoarcem și săptămâna viitoare în Iași. E ceva privat, secret. Sperăm c-o să mai avem concerte la Slatina la BikerFest. Vă așteptăm cu mare drag să veniți în număr cât mai mare”, a explicat vocalistul trupei The Schnitzels, Narcis Axinte.

Zdubii, premiați la Iași

Prezent la festival a fost și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. El a fost cel care le-a înmânat titlul celor două trupe.

„Cu toții am venit în această seară pentru distracție și muzică. Promitem să nu vă reținem foarte mult, dar tot demersul pe care l-am făcut în ultima perioadă de a uni mai mult România de Republica Moldova și practic Prutul să nu mai fie graniță s-a materializat prin această melodie, «Trenulețul». Aș vrea să le mulțumim celor de la Zdob și Zdub și fraților Vasile și Vitalie Advahov că au reușit și au făcut posibil acest lucru. Consiliul Județean Iași, în numele căruia vreau să le mulțumesc pentru această campanie minunată, le oferă titlul de cetățean de onoare”, a anunțat Costel Alexe.

Vizibil emoționați de această distincție, cele două trupe au mulțumit și au ținut un scurt discurs despre pace.

„Vă mulțumim din suflet. Vreau să spun că facem muzică nu pentru glorie, facem muzică pentru oameni, pentru fanii noștri și nu numai. Iubim și respectăm muzica și arta, dar totuși atenția din partea voastră este foarte plăcută pentru noi și pentru fiecare artist muzical. Să fie pace! Să trăiască tradiția, muzica neamului și muzica frumoasă pe care noi am ascultat-o astăzi! Suntem foarte bucuroși. Să avem cu toții răbdare și sănătate să ne îndeplinim misiunea noastră până la 100 de ani”, a mulțumit vocalistul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov.

Și Frații Advahov au ținut să mulțumească pentru această onoare.

„Vrem să mulțumim și noi tuturor celor care au contribuit la acest frumos titlu și să știți că e un moment memorabil pe care-l vom ține minte toată viața. Suntem legați de Iași și ne simțim cumva obligați să facem un spectacol mare, să venim cu toată orchestra și să vă organizăm un concert foarte mare chiar în centul Iașului, ca să avem posibilitatea să vă încântăm cu piesele pe care noi le facem”, a mulțumit Vitalie Advahov

Vasile Advahov a făcut referire la bine-cunoscuta melodie de la Eurovision de anul acesta în discursul lui succint și a îndemnat oamenii să utilizeze această modalitate de transport

„Trenulețul nostru Chișinău – București, care are o stație foarte importantă la Iași, a ajuns în inimile tuturor și în sufletele tuturor. Vreau să vă îndemn pe toți să folosiți acest mijloc de transport”, a anunțat Vasile Advahov.

Seară fantastică asigurată de Zdob și Zdub

Prezenți pentru prima dată la eveniment au fost Zdob și Zdub. Ei au fost cei care au încheiat spectacolul main stage în a doua seară. Și, datorită melodiei cu care s-au prezentat la ediția 2022 a concursului internațional de muzică Eurovision, „Trenulețul”, trupa, alături de Frații Advahov, a primit distincția de cetățean de onoare.

De departe preferații publicului, Zdob și Zdub au aprins focul din inimile ieșenilor la finalul celei de-a doua zi, în timpul „Trenulețului” încingându-se și o horă în public. În afară de muzică, organizatorii Rocanotherworld 2022 au mai pregătit și două dezbateri, organizate pe 25 și 26 iunie la Arte Cafe.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024