Prima pagină » Titlurile zilei » Surpriză totală pentru șoferii care stau zilnic la coadă pe cea mai aglomerată stradă din municipiul Iași. Bandă unică pentru transportul public pe pasajul Nicolina
Surpriză totală pentru șoferii care stau zilnic la coadă pe cea mai aglomerată stradă din municipiul Iași. Bandă unică pentru transportul public pe pasajul Nicolina

Surpriză totală pentru șoferii care stau zilnic la coadă pe cea mai aglomerată stradă din municipiul Iași. Bandă unică pentru transportul public pe pasajul Nicolina

25 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Una dintre cele mai aglomerate zone din municipiul Iași va fi transformată de către autoritatea locală. Poate cea mai aglomerată stradă din municipiul Iași va beneficia de o bandă unică pentru transportul public. Decizia privind transformarea zonei care cuprinde și pasajul Nicolina va fi avizată în cadrul Comisiei de Circulație

Conducătorii auto din municipiul Iași vor avea parte de o surpriză de proporții în perioada următoare. Șefii administrației locale au decis implementarea unui proiect legat de o nouă bandă unică pentru transportul public din Iași. Tramvaiele și autobuzele care vor circula pe ruta Podu Roș – CUG vor avea o bandă unică, aceasta urmând a fi interzisă conducătorilor auto. Zona este cunoscută ca fiind una din cele mai aglomerate din municipiu la orele de vârf. Noua bandă unică va fi implementată pe porțiunea cuprinsă între intersecția Podu Roș cu strada Sălciilor, urmând a cuprinde pasajul rutier Nicolina.

Bandă unică pe pasajul Nicolina din municipiul Iași

Decizia legată de noua bandă unică va fi luată în cadrul Comisiei de Circulație a municipalității. Printre proiectele care vor fi discutate în această ședință va apărea și cel legat de banda unică din Nicolina. Primarul Mihai Chirica a anunțat că în acest fel va fi favorizată folosirea transportului public de către ieșeni.

„Un aspect este legat de banda unică de circulație pe zona Nicolina. Proiectul privind banda unică va fi validat în cadrul ședinței Comisiei de Circulație. Va fi o bandă care pleacă dintr-un anumit punct. Am făcut o serie de studii cu privire la acest lucru. Vom introduce banda unică, într-o primă etapă, de la strada Sălciilor. Este strada aflată înainte de pasajul Nicolina, cum se circulă dinspre CUG spre Podu Roș. Înainte de urcarea pe pasajul Nicolina, toate autobuzele, tramvaiele, mijloacele de transport public în general, vor putea să circule doar ele pe banda unică. Asta până la traversarea inclusiv a intersecției Podu Roș. Vrem să favorizăm transportul public de călători”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Reglementări în traficul din municipiul Iași. Noi surprize pentru șoferii ieșeni

În plus, în cadrul ședinței Comisiei de Circulație vor fi luate și alte măsuri. Primarul Iașului a anunțat că se urmărește și reglementarea circulației pentru Aleea Rozelor și strada Decebal.

„Celelalte două benzi vor rămâne rezervate pentru traficul auto. Erau probleme de trafic de la virajele la stânga. Din acest motiv, în ședința Comisiei de Circulație, vom propune interzicerea virajului la stânga către Aleea Rozelor și strada Decebal, pe ambele sensuri. Sunt discuții pe care le-am avut și în 2019. Nu am primit atunci aviz de la Poliția Rutieră, dar acum vom insista. Nu se poate face nicio girație acolo, indiferent cine stă în zona respectivă”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Primăria a luat în calcul și alte zone din oraș pentru reglementarea circulației rutiere, cum este și zona de la Cotnari- intersecția Nicolae Iorga cu bulevardul Socola.

Bandă de 11 kilometri pentru biciclete în municipiu

Pe lângă banda unică pentru transportul public, Primăria va introduce și un proiect legat de pistele de biciclete. În calcul intră traseul Rond Agronomie – Tudor Vladimirescu. Proiectul a mai fost luat în calcul.

„În calcul am luat 3 astfel de măsuri. Pe de o parte avem banda pentru biciclete, cea care face legătura între zona Rond Agronomie – Tudor Vladimirescu și retur. Este vorba despre o porțiune de 11,4 kilometri. A fost achiziționată toată infrastructura. Vorbim despre extinderea zonelor de traversare a orașului pe biciclete. În prezent se analizează capacitatea tehnică de preluare a fluxurilor auto dinspre zona Lețcani – Valea Lupului. Vrem să putem să amenajăm o bandă de circulație pentru biciclete”, a mai spus edilul Iașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *