Locuitorii din cartierul Copou au cerut municipalității luarea unor măsuri împotriva șoferilor care circulă cu viteză în zonă. Cei care au case pe aleea Copou s-au săturat de vitezomanii care circulă zi de zi prin dreptul locuințelor. Oamenii au ajuns la Comisia de Circulație din cadrul primăriei pentru a cere măsuri împotriva șoferilor. Comisia a decis și alte măsuri pentru traficul din municipiu
Decizie radicală luată de autoritatea locală pentru una dintre cele mai circulate zone din municipiul Iași. Locuitorii din Aleea Copou, stradă care face legătura între bulevardul Copou și strada Văscăuțeanu, au cerut montarea unor limitatoare de viteză în zonă. Casele din zonă sunt în mare parte monumente istorice, iar cei care locuiesc acolo au ajuns să fie exasperați de trepidațiile de pe urma mașinilor. În aceste condiții, locuitorii au cerut Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Iași luarea unor măsuri.
Limitatoare de viteză pe Aleea Copou, din municipiul Iași
Cei care stau pe Aleea Copou au ajuns la exasperare din cauza șoferilor. Mai mult, oamenii au avut probleme și cu furnizorii de utilități. În vara anului trecut, Delgaz Grid SA a făcut săpături lângă fundația clădirilor-monument istoric de la sfârșitul secolului al XIX-lea, din Aleea Copou, producând pagube însemnate. Delgaz Grid SA moderniza rețeaua de gaz de lângă Parcul Copou, ceea ce a făcut ca locatarii să fie nemulțumiți de săpăturile de la baza clădirilor-monument istoric. În Aleea Copou sunt mai multe clădiri cu valoare istorică. Pe fosta stradă Aleea Principesa Maria, în lista clădirilor-monument istoric se află 9 imobile ridicate la sfârșitul secolului al XIX-lea sau începutul secolului XX.
Decizii în traficul din municipiul Iași
În afara zonei din Copou, Comisia de Circulație a luat și alte măsuri legate de traficul din municipiul Iași. Locatarii din zona Galata au solicitat celor din Comisia de Circulație înființarea unei treceri pentru pietoni pe strada Cicoarei la intersecție cu șoseaua Galata. Este vorba despre zona de la podul Galata. De asemenea, o parte a locatarilor din șoseaua Păcurari, nr. 41 au solicitat montarea unor indicatoare rutiere cu „Oprirea interzisă” pe strada Stindardului, nr. 5, în dreptul blocului H2. Un alt ieșean a depus o solicitare la Comisia de Circulație pentru montara unor popici în dreptul unui supermarket pe șoseaua Iași-Voinești.
Noi măsuri în traficul rutier din Iași
În plus, municipalitatea a cerut punerea în funcțiune a semafoarelor de pe strada Stroescu, arteră aflată la intersecția cu bulevardul Independenței. Autoritatea locală a motivat decizia pentru ieșirea cu viraj de stânga. De asemenea, se va modifica și arcajul rutier în zona de pe bulevard pentru ca șoferii să poată face această manevră.
Comisia de Circulație a avizat și montarea unor limitatoare de viteză și a unor popici înaintea celor patru treceri pentru pietoni de pe șoseaua Arcu. Vizată de această decizie este porțiunea cuprinsă între strada Bacinschi și pasajul Octav Băncilă. Un alt ieșean a solicitat demontarea unui indicator rutier „Parcare longitudinală pe carosabil la bordură” și montarea unui indicator cu semnul „Oprirea interzisă”, precum și stâlpi de cauciuc pentru a nu se bloca accesul la parcare pe aleea Tudor Neculai, nr. 115B.
Schimbări de trafic în zona Nicolina
În urmă cu câteva săptămâni, municipalitatea a luat și alte decizii legate de traficul din Iași. Măsurile de trafic nu au prins doar zona Copou. Tot pentru zona Tudor Neculai s-a decis interzicerea virajului la stânga de pe șoseaua Nicolina pe sensul de mers spre Podu Roș, decizie care vizează zona dinspre sensul giratoriu din Aleea Tudor Neculai. Comisia de Circulație a luat în calcul și înființarea unor stații de autobuz pentru traseul 54 al Companiei de Transport Public Iași pe ruta Târgu Cucu- C.A. Rosetti. O altă măsură ține de apariția unei treceri pentru pietoni la intersecția șoselei Ștefan cel Mare cu fundac Ursulea.