Prima pagină » Local » Surpriză neplăcută pentru ieșenii din zona metropolitană! Vizate sunt traseele de autobuz spre Holboca și Aroneanu
Surpriză neplăcută pentru ieșenii din zona metropolitană! Vizate sunt traseele de autobuz spre Holboca și Aroneanu

Surpriză neplăcută pentru ieșenii din zona metropolitană! Vizate sunt traseele de autobuz spre Holboca și Aroneanu

01 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru în Local

Mai multe trasee de autobuz din zona metropolitană Iași au rămas fără operatorul de transport. Firma Aprilie SRL a renunțat la rutele spre Holboca și Aroneanu, Consiliul Județean Iași cedând operarea acestora din mers către alți transportatori. Peste jumătate de an, cele două trasee vor fi preluate de CTP Iași.

Sute de ieșeni din zona metropolitană Iași vor circula spre municipiu cu autobuzele altor firme de transport. Rutele care leagă comunele Holboca și Aroneanu de municipiul Iași și care au fost operate de SC Aprilie SRL vor fi gestionate de alți operatori după o decizie luată de Consiliul Județean (CJ) Iași. Firma AC Aprilie SRL, administrată de Romeo Cobzaru, a anunțat că renunță la trasee pentru că nu mai sunt rentabile. În aceste condiții, rutele au fost reluate de două firme de transport care operau alte trasee apropiate.

Trasee de autobuz în zona metropolitană Iași abandonate de transportator

Rutele Iași – Dancu – Rusenii Vechi, Dancu – Rusenii Vechi, Dancu – Holboca, dar și Iași – Dorobanț, Iași – Aroneanu, Dancu – Rusenii Vechi, Iași – Rediu Aldei, au fost operate de Aprilie SRL. Firma a renunțat însă la aceste trasee din cauza greutăților financiare.

„SC Aprilie SRL își încetează activitatea începând cu data de 1 iulie 2022 având următoarele motive: creșterea prețului motorinei foarte mult într-un timp foarte scurt, creșterea prețului RCA, dar și creșterea prețului pieselor de schimb și a anvelopelor etc.”, se arată în adresa trimisă de reprezentantul firmei de transport.

Operatori noi pe rutele din Aroneanu și Holboca

Astfel, rutele au fost preluate de Fila Company SRL și de SC Rândunica SRL. Totuși, cele două companii nu vor opera direct aceste trasee, ci este vorba de prelungirea altor rute. Astfel, sute de ieșeni care circulau dinspre Aroneanu și Holboca spre Iași vor împărți autobuzele cu alți călători, preluați de pe traseele operate deja de Fila Company și Rândunica SRL.

„Se ajunge la modificarea unui capăt al traseului Iași – Victoria – Luceni efectuat de către operatorul de transport SC Fila Company SRL, astfel încât acesta devine traseul Aroneanu – Victoria – Luceni, conform programului de circulație. Se va introduce o stație intermediară de îmbarcare/debarcare a călătorilor în localitatea Rusenii Vechi, între stațiile existente ale traseului Iași – Mânzătești – Golăiești, efectuat de către operatorul de transport SC Rândunica SRL, respectiv între stația Holboca si stația CET-2”, se arată în proiectul de hotărâre.

Firma Aprilie SRL a fost acuzată de călători în mai multe rânduri că nu oferă condiții civilizate de transport. Oamenii s-au plâns de faptul că circulă cu mașini vechi și numărul maxim de persoane din autobuze este depășit cu mult. Prețurile sunt de asemenea o problemă, deoarece pe traseele scurte, oamenii ar dori să plătească un preț corect. În aceste condiții, patronul SC Aprilie SRL a decis să se retragă de pe aceste trasee.

CTP Iași va prelua traseele din ianuarie 2023

De la 1 ianuarie 2023, mai multe trasee din zona metropolitană Iași vor fi preluate de autobuzele Companiei de Transport Public Iași, inclusiv cele din Holboca și Aroneanu. Până atunci însă s-a găsit această soluție de compromis, iar călătorii vor continua să circule ca sardinele în mijloacele de transport care au preluat din mers traseele din cele două comune.

Comentarii
  • Ai renunțat cobvzarule te-ai umplut buzunarele.da dc nu ai renunțat când sa făcut ședința la dorobanți mai animalule acuma faceți case in Aroneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024