Prima pagină » Local » Surpriză la Spitalul de Neurochirurgie din Iași! Bărbatul care s-a împușcat în cap din dragoste a deschis ochii. Medicii i-au ascultat povestea – FOTO

Surpriză la Spitalul de Neurochirurgie din Iași! Bărbatul care s-a împușcat în cap din dragoste a deschis ochii. Medicii i-au ascultat povestea – FOTO

19 mart. 2024, 02:00, 1 ,
Dragos Savin în Local

Bărbatul din Iași care și-a lipit un asomator de cap și s-a împușcat este în afara oricărui pericol. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au transmis că acesta este cooperant. A scăpat cu viață ca prin minune

Ieșeanul care a vrut să se sinucidă chiar în ziua în care trebuia să semneze actele de divorț a scăpat cu viață ca prin minune. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au transmis că acesta este în afara oricărui pericol. Cel mai probabil, acesta va avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăși momentul. Nu doar medicii au așteptat să vorbească cu el. Și oamenii legii trebuie să-i adreseze câteva întrebări pentru că trebuie să afle cu exactitate ce s-a întâmplat.

Polițiștii au deschis un dosar penal la scurt timp după ce bărbatul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

„În dimineața zilei de 13.03.2024, ora 8:00, poliția a fost sesizată prin apel 112 de o femeie din municipiul Iași despre faptul că și-a găsit soțul, în vârstă de 41 de ani, la domiciliu, inconștient și cu urme de sânge pe corp. Polițiștii deplasați la fața locului împreună cu reprezentanți ai ambulanței, au stabilit că cele sesizate se confirmă, din primele cercetări reieșind că bărbatul și-ar fi provocat leziuni în zona capului cu un asomator de animale. Acesta a fost transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în care se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest incident, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Trebuie precizat faptul că aceste asomatoare de tip blitz sunt extrem de periculoase și pot ucide. Ele se comercializează la liber, deși sunt un fel de arme de foc. Cu un astfel de dispozitiv poate fi ucis un taur sau un cal dintr-un singur foc.

Mai multe persoane au încercat să-și pună capăt zilelor

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, dar și de anxiolitice și antidepresive, precum și de violența domestică. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar 1 din 7 persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării. Tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și de utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei, pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru, pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu bărbatul din Iași care și-a lipit un asomator de cap și s-a împușcat.

Comentarii
  • Medicii sunt platiti de pulime ca sa presteze, nu sa stea la sezatoare, ascultand povestile pacientilor. Sa li se taie ora de „munca” in care au ascultat povestea de viata a pacientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024