Prima pagină » International » Surpriză la Campionatul Mondial de Fotbal 2022! Argentina, învinsă de Arabia Saudită

Surpriză la Campionatul Mondial de Fotbal 2022! Argentina, învinsă de Arabia Saudită

22 nov. 2022, 15:34,
în International

Surpriză la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 la Qatar. Argentina, una dintre principalele favorite la câştigarea marelui trofeu, a fost învinsă marţi, 22 noiembrie 2022, în meciul de debut în fața Arabiei Saudite. Campionatul Mondial de Fotbal este cel mai controversat eveniment sportiv din ultimele decenii.

Scorul a fost deschis de Argentina, cu golul lui Lionel Messi, în minutul 10, din penalty. Ulterior, însă, în prima repriză, argentinienii au avut două goluri anulate pentru offside. Arabia Saudită a marcat prin AI Shehri S., în minutul 53 şi prin AI Dawsari S. în minutul 59.

Argentina, învinsă de Arabia Saudită

Argentina a fost învinsă cu scor 2-1, în meciul din grupa C de la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar. S-a constatat un rezultat şocant pe arena Lusail din AI Daayen. În acest fel, Argentina a înregistrat prima înfrângere după 36 de meciuri.

Meciul dintre Argentina şi Arabia Saudită a fost urmărit de circa 80.000 de oameni, pe arena Lusail din AI Daayen. În pofida acestui fapt, Lionel Messi este primul argentinian din istorie care a reuşit să înscrie în patru ediţii diferite de la Cupa Mondială de Fotbal, mai exact în 2006, 2014, 2018 şi, respectiv, 2022.

Pentru acest meci s-au dat nu mai puţin de 14 minute de prelungire. Victoria echipei de fotbal a Arabiei Saudite este una neaşteptată împotriva campioanei mondiale Argentina. După ce a condus meciul cu 1-0 şi a ratat trei goluri, Argentina a încasat două goluri în primele cinci minute din repriza doi.

Cel mai controversat mega-eveniment sportiv din ultimele deceniii

Ieri seară, 20 noiembrie 2022, a început Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Înainte de meciul dintre țara-gazdă, Qatar şi Ecuador, a avut loc ceremonia de deschidere pe stadionul Al Bayt, care are forma unui cort.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar este considerat cel mai controversat eveniment sportiv din ultimele decenii. Evenimentul a stârnit controverse şi indignări internaţionale după moartea a miilor de muncitori de pe şantierele Cupei Mondiale din Qatar, dar şi după modul în care ţară a obţinut aprobarea de a organiza turneul. De asemenea, oamenii sunt indignaţi că cu două zile înainte de a începe Campionatul Mondial, s-a interzis consumul de bere. FIFA a cedat la presiunile țării-gazdă, în care consumul de alcool este restricţionat.

„Am spus mereu că în Qatar va fi cel mai bun campionat mondial de fotbal al tuturor timpurilor. Totul este pregătit“, a declarat la conferința de presă a FIFA, cu o lună înaintea începerii campionatului, președintele organizației, Gianni Infantino.

Printre acuzaţiile aduse țării-gazdă a celui mai mare eveniment fotbalistic se includ: încălcarea drepturilor omului, situația angajaților străini veniți să muncească pe șantierele CM2022, îngrădirea libertății de opinie, condamnarea homosexualității, apropierea de grupările islamiste.

Qatar estimează că va obţine din evenimentul sportiv peste 17 miliarde de dolari, o sumă mai mică decât cele 20 miliarde de dolari estimate iniţial. Dar cheltuielile sunt de 220 miliarde de dolari. Asta înseamnă că 200 miliarde de dolari vor rămâne nerecuperaţi. Autorităţile dau însă asigurări că toţi banii pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2022 au fost „protejaţi” şi alocaţi doar pentru acest campionat unic în istoria Qatarului.

Așadar, Argentina a fos învinsă de Arabia Saudită, în Campionatul Mondial de Fotbal 2022, care se desfășoară în acest an în Qatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024