Prima pagină » Local » Surpriza judecătorilor pentru avocatul Sebastian Felecanu: rămâne în arest pentru omor calificat – FOTO/ VIDEO

Surpriza judecătorilor pentru avocatul Sebastian Felecanu: rămâne în arest pentru omor calificat – FOTO/ VIDEO

19 oct. 2022, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Local

Avocatul ieșean Sebastian Felecanu încearcă să scape de arest, dar judecătorii nu sunt de acord. Zilele trecute, aceștia au decis ca Felecanu să rămână în spatele gratiilor

Zilele trecute, avocatul Sebastian Felecanu a încercat să scape din nou de arest. Judecătorii nu au fost de acord și au menținut măsura arestării preventive.

„Menține măsura arestării preventive a inculpatului Felecanu Sebastian, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia magistraților.

De remarcat este faptul că, din momentul în care a fost arestat și până acum, Felecanu a tot încercat să scape de după gratii, dar nu a reușit.

Felecanu a fost arestat după mai bine de un an de la moartea Monicăi Cioată

Vă reamintim că a fost arestat și este anchetat pentru omor calificat, după ce iubita sa de atunci, Monica Cioată, a murit, căzând de la etaj. În ciuda faptului că expertizele au durat aproximativ un an de la moartea avocatei Monica Cioată (26 de ani), specialiştii ieşeni şi cei bucureşteni susţin că au scos la iveală adevărul. De altfel, surse judiciare afirmă că una dintre expertize, cea efectuată în cadrul Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC), arată că a fost exclusă sinuciderea şi că victima a fost împinsă. Mai mult, aceleaşi surse spun că a fost vorba despre o expertiză dificilă ce a fost dispusă încă de la decesul tinerei avocate.

Suicidul a fost exclus

În plus, anchetatorii au solicitat întocmirea unor profiluri psihologice, atât în ceea ce îl priveşte pe avocatul Sebastian Felecanu, cât şi pentru victimă, Monica Cioată. Sursele judiciare amintite mai afirmă că expertiza tip analiză comportamentală şi criminal profiling a exclus orice suspiciune în legătură cu un potenţial suicid din partea tinerei. Aceleaşi surse arată că analiza efectuată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a relevat faptul că, în cazul avocatului Sebastian Felecanu, în ceea ce priveşte variantele de apărare privind modalitatea de cădere a victimei, s-a stabilit lipsa sincerităţii. Aceste concluzii cumulate ale expertizelor efectuate în cauză duc spre ideea împingerii victimei de la etajul 6 al blocului „AJOFM”, din zona Târgu Cucu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu avocatul Sebastian Felecanu, după ce judecătorii au decis ca el să rămână în arest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *