Prima pagină » Sport » Surpriză în Liga Campionilor la fotbal. Locul ales pentru a se relua meciurile. Formatul va fi inedit, un Final 8
Surpriză în Liga Campionilor la fotbal. Locul ales pentru a se relua meciurile. Formatul va fi inedit, un Final 8

Surpriză în Liga Campionilor la fotbal. Locul ales pentru a se relua meciurile. Formatul va fi inedit, un Final 8

05 aug. 2020, 02:00,
în Sport

După întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, Liga Campionilor se va relua în august, iar UEFA a făcut deja planurile. Meciurile din sferturile de finală ar urma să se dispute într-o singură manșă și în același oraș.

După întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, Liga Campionilor se va relua în august, iar UEFA a făcut deja planurile pentru felul în care se vor desfășura meciurile.
Meciurile din sferturile de finală ar urma să se dispute într-o singură manșă și în același oraș. Lisabona este gazda aleasă de mai-marii forului european, iar anunțul urmează să fie făcut pe 17 iunie, în mod oficial. Informația a fost dezvăluită de reputata publicație germană Bild.

Sezonul actual din Liga Campionilor se reia într-un format special

Meciurile din Liga Campionilor  au fost suspendate pe 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, iar în august se vor relua, însă într-un nou format, un fel de Final 8. În planul inițial gândit de UEFA, finala Champions League ar fi trebuit să se dispute pe 29 august, la Instanbul, dar varianta a picat, iar opțiunea Lisabona este practic „acontată”. Partidele din sferturile de finală, semifinale și finală ar urma să se dispute într-o singură manșă în decurs de 7-10 zile. Astfel, s-ar renunța la meciurile tur-retur, care ar fi presupus multiple călătorii cu avionul ale echipelor.

Liga Campionilor se reia. Echipele calificate în sferturi și meciurile rămase de jucat

Au mai rămas patru meciuri din optimile de finală, plus sferturile, semifinalele și finala. Ar mai fi de disputat însă și meciurile retur din optimi: Manchester City – Real Madrid, Bayern – Chelsea, Juventus – Lyon și Barcelona – Napoli. În sferturile de finală sunt calificate deja Atalanta, Leipzig, PSG și Atletico Madrid.
Totodată, având în vedere reducerea numărului de meciuri și startul noului sezon, finala Ligii Campionilor ar putea fi programată cu o săptămână mai devreme, sâmbătă, 22 august.
Protocolul gândit de UEFA pentru restul meciurilor din Champions League și Europa League este extrem de strict. Conform Marca, fiecare club va efectua o serie de teste pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de decolare. Meciurile rămase din Champions League se vor disputa în Portugalia, iar cele din Europa League vor avea lor în Germania.

UEFA a pregătit un protocol extrem de strict pentru Liga Campionilor și Europa League

„Buncărul anti-coronavirus propus de UEFA pentru finalul sezonului european”, scriu jurnaliștii de la Marca despre măsurile UEFA. Fiecare club va avea câte un medic repartizat care va fi responsabil de rezultatele testelor efectuate de jucători. Un alt medic va fi responsabil pentru igiena din zonele frecventate de jucători și staff. Spre exemplu, înainte ca o echipă să ajungă la stadion, medicul respectiv va trebui să cerceteze zona și să fie sigur că jucătorii și stafful tehnic pot pătrunde în siguranță în arenă. Acești medici angajați de UEFA vor fi mereu în contact cu medicii deja angajați de fiecare club în parte. Temperatura jucătorilor va fi măsurată după fiecare deplasare. Echipele trebuie să ajungă la stadion la un interval de zece minute. Mai mult decât atât, jucătorii vor fi testați înaintea fiecărui meci.

Stadioanele vor fi împărțite în patru zone de protecție

În fiecare stadion vor fi instaurate patru zone de protecție. În Zona 1 pot intra cel mult 120 de persoane, dintre care 90 din partea cluburilor. 45 de fiecare parte. Aici intră la socoteală și fotbaliștii, antrenorii, medicii.
În Zona 2 se află numai oamenii responsabili de transmisiunea meciului, iar aici nu pot intra mai mult de 100 de oameni. Zona 3 este zona dedicată jurnaliștilor, iar UEFA va decide ulterior câte acreditări va acorda, în timp ce Zona 4 este în afara arenei.

Programul meciurilor din Champions League și Europa League

Sferturile de finală, semifinalele și finala vor fi jucate într-un turneu care va avea loc la Lisabona, în august. Toate înfruntările se vor disputa într-o singură manșă, pe stadioanele celor de la Benfica și Sporting.
Real Madrid (ESP) / Manchester City (ENG) – Lyon (FRA) / Juventus (ITA)
Leipzig (GER) – Atletico (ESP)
Napoli (ITA) / Barcelona (ESP) – Chelsea (ENG) / Bayern Munchen (GER)
Atalanta (ITA) – Paris Saint-Germain (FRA)

Semifinalele din UEFA Champions League

Sfertul 1 (Real Madrid (ESP) / Manchester City (ENG) – Lyon (FRA) / Juventus (ITA)) – Sfertul 3 (Napoli (ITA) / Barcelona (ESP) – Chelsea (ENG) / Bayern Munchen (GER))
Sfertul 2 (Leipzig (GER) – Atletico (ESP)) – Sfertul 4 (Atalanta (ITA) – Paris Saint-Germain (FRA))

Datele de disputare ale partidelor din UEFA Champions League, LIVE la Digi Sport:

7–8 august: optimi de finală, retur
12–15 august: sferturi de finală (Lisabona)
18–19 august: semifinale (Lisabona)
23 august: finala (Estadio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabona)
Sferturile de finală, semifinalele și finala vor fi jucate într-un turneu care va avea în Germania, în august.

Datele de disputare ale partidelor din UEFA Europa League:

5–6 august: optimi de finală, retur
10–11 august: sferturi de finală
16–17 august: semifinale
21 august: finala (Stadion Koln)
Wolfsburg / Șahtior Donețk (1-2 în tur) vs Eintracht Frankfurt / Basel (0-3 în tur)
LASK / Manchester United (0-5 în tur) vs Istanbul Bașakșehir / FC Copenhaga (0-1 în tur)
Internazionale Milano / Getafe (meciul tur nu s-a jucat) vs Rangers / Leverkusen (1-3 în tur)
Olympiacos / Wolves (1-1 în tur) vs Sevilla / Roma (meciul tur nu s-a jucat)

Semifinalele din UEFA Europa League:

(Olympiacos / Wolves – Sevilla / Roma) vs (LASK / Manchester United – Istanbul Bașakșehir / FC Copenhaga)
(Internazionale Milano / Getafe – Rangers / Leverkusen) vs (Wolfsburg / Șahtior Donețk – Eintracht Frankfurt / Basel)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *