Prima pagină » Local » Surpriză în ceea ce privește noul Institut de Boli Cardiovasculare din Iași! Proiectarea spitalului a fost blocată la CNSC
Surpriză în ceea ce privește noul Institut de Boli Cardiovasculare din Iași! Proiectarea spitalului a fost blocată la CNSC

Surpriză în ceea ce privește noul Institut de Boli Cardiovasculare din Iași! Proiectarea spitalului a fost blocată la CNSC

26 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Proiectarea noului Institut de Boli Cardiovasculare din Iași a ajuns la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Licitația organizată de Consiliul Județean Iași a fost contestată de o societate din afara județului, iar procedura va fi reluată

Firma Bau Stark, din județul Ilfov, a depus o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în ceea ce privește contractul legat de proiectarea și întocmirea documentațiilor pentru cel mai nou spital din Iași.
Procedura pentru proiectarea noului Institut Regional de Boli Cardiovasculare Iași, ce va fi ridicat în comuna Miroslava, a fost contestată de Bau Stark, nemulțumită de faptul că licitația a ajuns la Cubicon Invest SRL. Decizia CNSC a fost una favorabilă firmei care a contestat procedura de aproape 3 milioane de lei, astfel încât CJ Iași va reevalua toate ofertele.

Contestație pentru proiectarea noului Institut de Boli Cardiovasculare

Firma din județul Ilfov nu a fost de acord cu decizia luată de comisia de licitație și s-a adresat CNSC. „Contestația cu nr. 1121, din 18 iunie 2021, a fost formulată de către Bau Stark SRL împotriva rezultatului procedurii de achiziție publică organizată de către județul Iași (…) organizată în vederea încheierii contractului având ca obiect servicii de proiectare constând în realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru lotul II – etapa II – studiu de fezabilitate și etapa III – documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizației de construire”, se arată în adresa ajunsă la CNSC.

Dispută pe 3 milioane de lei pentru noul spital

Ilfovenii s-au arătat nemulțumiți de ofertele depuse de firmele care s-au clasat înaintea lor. Procedura a fost lansată în luna februarie, însă rezultatul a fost comunicat abia recent. Firma Bau Stark a arătat că firmele care s-au clasat în fața sa nu au capacitatea de a derula lucrarea.

„Se solicită constatarea netemeiniciei și nelegalității deciziei de respingere a ofertei, în contextul nominalizării în poziția de expert cheie nr. 1- lider de echipă, o persoană care deține calificările solicitate prin documentația de atribuire (…) constatarea că ofertanții asocierea Cubicon Invest SRL – Mansart Corporate SRL și Aduro Impex SRL nu au capacitatea legală de a oferi în mod licit prestarea tuturor serviciilor ce fac obiectul procedurii de atribuire (…) în sensul că nu dețin autorizațiile necesare realizării tuturor activităților contractului”, se mai arată în contestație.

Decizia neașteptată a CNSC împotriva județului Iași

CNSC a decis ca toată procedura să se reia de la bun început.

„Admite, în parte, contestația formulată de către Bau Stark SRL, sub aspectul criticilor aduse ofertelor de pe locurile 1 și 2, depuse de asocierea Cubicon Invest SRL – Mansart Corporate SRL și Aduro Impex SRL, referitoare la autorizațiile necesare pentru desfășurarea tuturor activităților ce fac obiectul contractului. Anulează în parte raportul procedurii de atribuire (…) obligă județul Iași ca, în termen de 15 zile de la data primirii prezentei decizii, să reia procedura de atribuire prin reevaluarea ofertelor depuse”, se arată în decizia CNSC.

Proiectul noului Institut Regional de Boli Cardiovasculare este îndelung așteptat de autorități, dar și de ieșeni. Investiția se ridică la circa 300 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *