Municipalitatea ieșeană a trecut la măsuri radicale în ceea ce privește traficul din oraș. Totul este legat de cei care uită de propriile autoturisme pe străzile din municipiu
Aproape o sută de persoane din municipiul Iași s-au trezit cu o surpriză neplăcută de la începutul anului și până în prezent. Municipalitatea ieșeană, prin Servicii Publice SA și Poliția Locală, a continuat în ultima vreme să ridice mașinile abandonate pe domeniul public. Astfel, de la începutul anului și până în prezent au fost ridicate de pe domeniul public 94 de autovehicule abandonate sau fără stăpân pentru care procedurile legale aferente au fost deja îndeplinite.
De asemenea, în cursul anului 2019 au fost identificate 1.146 de astfel de autovehicule.
„Pe caroseriile acestora a fost aplicată câte o somație-autocolant, iar proprietarii acestora au fost înștiințați prin scrisori cu confirmare de primire. În cazul a 81 de autovehicule abandonate sau fără stăpân au fost întocmite adrese către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași în vederea identificării proprietarilor. În cazul a 189 de autovehicule depistate ca abandonate sau fără stăpân, datele de identificare au fost afișate la sediul Primăriei. 94 de autovehicule au fost ridicate și predate în baza Servicii Publice SA. În cele din urmă, 75 de autovehicule au fost casate și vândute la fier vechi”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.
Planul a prins la ieșeni
Reprezentanții municipalității au mai spus că circa 96 la sută dintre proprietarii sau deținătorii legali ai vehiculelor abandonate s-au conformat somațiilor primite și au îndepărtat autovehiculele de pe domeniul public.
„Ridicarea vehiculelor abandonate este făcută conform Hotărârii Consiliului Local nr. 107/2005 și este executată de către Servicii Publice SA. Restituirea vehiculului către proprietar sau deținătorul legal se face pe bază de proces-verbal de predare-primire în termen de 10 zile de la data la care persoana care reclamă vehiculul face dovada calității de proprietar sau deținător legal al acestuia. Începând cu data trecerii vehiculului în domeniul privat al municipiului Iași, vehiculul este scos din evidențele fiscale ale proprietarului, astfel încât nu se mai percepe taxa pe mijlocul de transport, și radiat din circulație”, au mai spus reprezentanții Primăriei Iași.