Prima pagină » Eveniment-Social » Surpriză estivală! Spectacole de teatru, la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași

Surpriză estivală! Spectacole de teatru, la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași

29 iul. 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Spectacole de teatru sunt la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași! Duminică, 4 august 2024, începând cu ora 10.00, cei mici sunt invitați în amfiteatrul Bojdeucii din Țicău, pentru a asista la două spectacole de teatru pentru copii, organizate de Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Biblioteca Publică Țigănași și Clubul de teatru „Urmașii lui Antoniu”

O serie de spectacole de teatru sunt programate la Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, orașul Iași! Duminică, 4 august 2024, începând cu ora 10.00, cei mici sunt invitați în amfiteatrul Bojdeucii din Țicău, pentru a asista la două spectacole de teatru pentru copii, organizate de Muzeul Național al Literaturii Române Iași (MNLR) în parteneriat cu Biblioteca Publică Țigănași și Clubul de teatru „Urmașii lui Antoniu”.

Special! Spectacole de teatru, la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași

La Muzeul „Ion Creangă” Iași – Bojdeuca, elevii Școlii Gimnaziale „Costache Antoniu” Țigănași vor interpreta pentru publicul prezent „Prostia omenească”, adaptare după clasica poveste a lui Ion Creangă, urmată de „Prostia omenească 2.0”, o recentă continuare a poveștii, scrisă de Bogdan-Alexandru Stănescu. Aceasta din urmă face parte din colecția Creangă 2.0 a Editurii Muzeelor Literare, care a luat naștere în cadrul FILIT 2019 (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași).

Puneri în scenă ale unor fragmente din „Amintiri din copilărie”, urmate de o adaptare după povestea „Fata babei și fata moșneagului”

Proiectul va continua, în data de 11 august, cu puneri în scenă ale unor fragmente din „Amintiri din copilărie”, urmate de o adaptare după povestea „Fata babei și fata moșneagului”, care vor avea loc în amfiteatrul Muzeului „Ion Creangă” Iași – Bojdeuca. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Regizoare: Adela Josanu-Pipirig, bibliotecară la Școala Gimnazială „Costache Antoniu” Țigănași, județul Iași. Coordonator proiect: Cătălin-Mihai Ștefan, educator muzeal MNLR Iași. „Urmașii lui Antoniu” e o trupă de mici actori, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Costache Antoniu”, din comuna Ţigănaşi, înființată în anul 2019, în cadrul Bibliotecii Publice Ţigănaşi, din inițiativa doamnei înv. Mihaiela-Adriana Nicolau şi cu sprijinul bibliotecarei Adela Josanu-Pipirig şi al primarului comunei Țigănași. Clubul de teatru a câștigat diverse premii, printre care recente sunt Premiul Special pentru îmbinarea textului tradițional cu textul modern și Premiul Special pentru Ingeniozitatea Spectacolului, în cadrul Festivalului Județean „Hai la teatru”, ediția a XV-a, 2022, organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași. Pe acest plan, cei mici vor avea parte de spectacole de teatru la Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *