Prima pagină » Cancan » Surprinzător! Iată ce răspuns a primit acest pensionar de 100 de ani, după ce s-a dus să își reînnoiască permisul de conducere
Surprinzător! Iată ce răspuns a primit acest pensionar de 100 de ani, după ce s-a dus să își reînnoiască permisul de conducere

Surprinzător! Iată ce răspuns a primit acest pensionar de 100 de ani, după ce s-a dus să își reînnoiască permisul de conducere

27 sept. 2024, 09:16,
Cezar Bulgaru în Cancan

Un pensionar de 100 de ani a mers să își reînnoiască permisul de conducere, iar răspunsul primit a uimit pe toată lumea. Luciano Gulmini, un italian care a sărbătorit 100 de ani în luna august, continuă să impresioneze prin energia și determinarea sa de neclintit.

Ce răspuns a primit acest pensionar de 100 de ani, după ce s-a dus să își reînnoiască permisul de conducere

Publicația italiană Occhio Notizie a relatat recent că Luciano Gulmini, în mod surprinzător, și-a reînnoit permisul de conducere pentru încă doi ani, după ce a trecut cu succes toate testele la Automobil Club Italia (ACI).

„Adevărul este că aveam ceva temeri, permisul la 100 de ani nu este chiar atât de frecvent, dar totul a mers bine”, a declarat Luciano.

Povestea lui Luciano Gulmini a început în 1949, când a obținut pentru prima dată permisul de conducere, inițial pentru a conduce un scuter Lambretta, cu care obișnuia să plece în călătorii alături de soția sa, Tebe.

Luciano Gulmini iubește să conducă

Împreună, Luciano și soția sa, Tebe, au străbătut Europa la volanul unei Fiat 500, aventurându-se inclusiv în peisajele fostei Iugoslavii. Astăzi, la vârsta de 100 de ani, Luciano își menține rutina zilnică, conducându-și mașina preferată, o Lancia Y, alături de soția sa, Tebe, care are 96 de ani.

În fiecare după-amiază, Luciano și Tebe se îndreaptă spre stațiunea Lido Adriano de pe malul mării, unde se întâlnesc cu prieteni vechi pentru a petrece timpul împreună.

„Soția mea, Tebe, și cu mine putem continua să mergem la Lido Adriano, la plaja Alessandra, unde sunt prieteni de-o viață”, spune senoirul. El a continuat spunând: „Este bine să respirăm aerul mării”.

Reînnoirea permisului de conducere la o vârstă atât de înaintată a stârnit, totuși, îngrijorări legate de siguranța rutieră. Cu toate acestea, Luciano a demonstrat că, la 100 de ani, este încă apt să conducă în siguranță, trecând cu „mare dezinvoltură” testele medicale și de conducere.

Până la ce vârstă poți deține permisul de conducere în România

În România, nu există o vârstă maximă la care o persoană poate deține permis de conducere, însă reînnoirea acestuia devine mai frecventă odată cu înaintarea în vârstă.

Potrivit legislației, șoferii care au împlinit 70 de ani trebuie să prezinte un aviz medical care să ateste capacitatea lor de a conduce în siguranță.

Valabilitatea permisului poate fi redusă în funcție de starea de sănătate, iar autoritățile pot solicita controale medicale suplimentare pentru a asigura siguranța pe drumurile publice.

În Italia, un pensionar de 100 de ani a mers să își reînnoiască permisul de conducere, iar răspunsul primit a uimit pe toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`