Prima pagină » Razboi în Ucraina » Surovikin, înlocuit cu Gerasimov pe frontul din Ucraina. Generalul preia toată coordonarea luptelor de pe front
Surovikin, înlocuit cu Gerasimov pe frontul din Ucraina. Generalul preia toată coordonarea luptelor de pe front

Surovikin, înlocuit cu Gerasimov pe frontul din Ucraina. Generalul preia toată coordonarea luptelor de pe front

11 ian. 2023, 19:15,
în Razboi în Ucraina

Ministrul rus al Apărării l-a numit pe Valeri Gerasimov comandant al Grupului Comun de Forțe care conduce așa-numita „operațiune militară specială” a țării în Ucraina.

Gerasimov îl înlocuiește pe Serghei Surovikin, care fusese numit în acest rol pe 8 octombrie 2022 și a fost responsabil de forțele ruse în timpul retragerii lor din zone mari din regiunea Herson a Ucrainei. Surovikin va servi acum ca adjunct al comandantului, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării.

„La 11 ianuarie 2023, ministrul rus al Apărării, generalul armatei, Serghei Şoigu, desemnează noua conducere a operaţiunii militare speciale”, a declarat ministerul miercuri pe canalul său oficial Telegram.

„Șeful Statului Major General al Forţelor Armate, generalul de armată Valeri Gerasimov , a fost numit comandant al grupului mixt de trupe din zona operaţiunii militare speciale. Adjuncții săi vor fi: ​​comandantul șef al forțelor aerospațiale, generalul de armată Serghei Surovikin, comandantul șef al trupelor terestre, generalul de armată Oleg Saliukov, și adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, general-colonel Aleksei Kim”,  relatează Rador.

Ministerul a spus că schimbările sunt necesare din cauza

Ministerul a spus că schimbările sunt necesare din cauza „gamei amplificate de sarcini, a necesității unei cooperări mai strânse între serviciile și ramurile Forțelor Armate, precum și a îmbunătățirii calității tuturor tipurilor de întreținere și eficiență a conducerii grupurilor de forțelor.”

„Creșterea nivelului de conducere a unei operațiuni militare speciale este asociată cu o extindere a amplorii sarcinilor rezolvate în timpul implementării acesteia, necesitatea de a organiza o interacțiune mai strânsă între tipurile și ramurile Forțelor Armate, precum și îmbunătățirea calității tuturor tipurilor de sprijin și eficiența gestionării grupurilor de trupe”, a precizat Ministerul rus al Apărării, informează Interfax.

Rușii anunță că nu există nici o șansă de încheiere a războiului

Această opinie a fost exprimată miercuri, 11 ianuarie, într-un interviu acordat reprezentanților presei de către Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, scrie Rador.

„În condițiile în care legislaţia Ucrainei îi interzice președintelui Ucrainei să stabilească orice contact cu noi sau să poarte un dialog cu noi și în condițiile în care occidentalii nu sunt, în mod evident, dispuşi să permită Kievului să dea dovadă de flexibilitate în această chestiune, să susţină că există unele perspective, în momentul de faţă nu există …”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, comentând declarațiile ministrului turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, potrivit cărora Federația Rusă este pregătită pentru negocieri cu partea ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *