Prima pagină » Titlurile zilei » Surorile din Iași, violate de tată, au fost salvate printr-un apel la 119. Sora cea mare a povestit prin ce au trecut: „Femeia a plecat și l-a lăsat cu fetele”
Surorile din Iași, violate de tată, au fost salvate printr-un apel la 119. Sora cea mare a povestit prin ce au trecut: „Femeia a plecat și l-a lăsat cu fetele”

Surorile din Iași, violate de tată, au fost salvate printr-un apel la 119. Sora cea mare a povestit prin ce au trecut: „Femeia a plecat și l-a lăsat cu fetele”

05 dec. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Un simplu apel la numărul 119 le-a salvat pe surorile din Iași, violate de tată. Chiar sora mai mare a celor două fete a dat alarma. Au trecut luni bune până anchetatorii l-au ridicat pe bărbatul care le-a chinuit ani la rând

Ies la iveală detalii cutremurătoare în cazul surorilor abuzate de tatăl lor în comuna ieșeană Tansa. Reporterii BZI au luat legătura cu reprezentanții DGASPC Iași și cu primarul comunei Tansa pentru a afla cum a fost posibil ca minorele să treacă prin astfel de chinuri. Povestea este una cu care se confruntă, probabil, mii de minore la nivel național. Să începem cu începutul. În urmă cu mai bine de 13 ani, Florin Ciobanu cunoștea o femeie (a cărei identitate o vom proteja). Aceasta avea o fată în vârstă de 5 ani pe atunci.

Împreună cu femeia a decis să întemeieze o familie, iar la scurt timp aveau să apară alte două fete. Lucrurile au mers bine o perioadă, însă, la un moment dat, mama fetelor a decis să plece de acasă, la muncă în străinătate. Florin Ciobanu a rămas să aibă grijă de cele trei copile. Undeva în anul 2020, parcă mințile bărbatului i-au fost luate și a început să le abuzeze. Reporterii BZI au aflat faptul că fiica vitregă a acestuia ar fi pus punct coșmarului prin care treceau atât ea, cât și surorile mai mici.

Surorile din Iași, violate de tată, au ajuns în plasament

Tânăra este majoră acum, însă în primăvară a sunat la 119 și a cerut ajutor.

„Cele trei fete au intrat în atenția noastră în luna martie, când cea mare a sunat la 119, numărul unic de telefon la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor. Au fost audiate și consiliate, iar o perioadă au stat la Centrul de Primire în Regim de Urgență (CPRU). Între timp, fata cea mare a împlinit 18 ani și nu a mai beneficiat de serviciile noastre. Cele mici au ajuns în plasament, la o mătușă din Vaslui”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași.

Totul a început după ce mama fetelor a plecat

Primarul comunei Tansa spune că bărbatul părea serios.

„El a fost ridicat joi de acasă. Din ce am înțeles, ar fi recunoscut ce a făcut. Părea un om la locul lui… El s-a căsătorit cu o femeie care avea o fată. Mai apoi a mai făcut cu aceasta două fete. Ulterior, femeia a plecat și l-a lăsat cu fetele, trebuia să aibă grijă de ele. Fetele nu mai sunt aici”, a declarat Daniel Voinescu, primarul comunei Tansa.

Ancheta în acest caz continuă și, cel mai probabil, în curând, bărbatul va fi trimis în judecată. Dacă se va dovedi că este vinovat, riscă să stea ani grei după gratii. Surorile din Iași, violate de tată vor, fi supravegheate de reprezentații DGASPC până când vor deveni majore.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *