Prima pagină » Local » Surpriză neplăcută pentru mii de oameni dintr-o comună ieșeană! Nu mai au voie să iasă fără un motiv întemeiat din locuințe. Explozie de cazuri Covid-19 în întreaga localitate
Surpriză neplăcută pentru mii de oameni dintr-o comună ieșeană! Nu mai au voie să iasă fără un motiv întemeiat din locuințe. Explozie de cazuri Covid-19 în întreaga localitate

Surpriză neplăcută pentru mii de oameni dintr-o comună ieșeană! Nu mai au voie să iasă fără un motiv întemeiat din locuințe. Explozie de cazuri Covid-19 în întreaga localitate

03 sept. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Restricții majore într-o comună ieșeană din cauza noului coronavirus. Locuitorii comunei Răchiteni vor ieși din case numai în baza unei declarații pe propria răspundere și pentru un motiv întemeiat. La o populație de 3.300 de persoane, comuna a ajuns la o rată de infectare de 6 la mia de locuitori, ceea ce a dus la aceste noi restricții.

Circa 3.300 de locuitori ai comunei Răchiteni vor ieși din casă în acest sfârșit de săptămână numai cu declarație pe proprie răspundere. Rata de infectare cu virusului Covid-19 a ajuns la 6 la mia de locuitori, ceea ce face ca în localitate să fie instituite o serie de restricții în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Și în localitatea Ceplenița au fost instituite unele restricții din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus din ultima perioadă. Măsurile se aplică pentru o perioadă de 2 săptămâni, dacă rata de infectare va scădea.

Restricții de circulație în comunele Răchiteni și Ceplenița

În comuna Răchiteni au fost confirmate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Covid-19. Astfel, rata de infectare a ajuns la aproape 6 la mia de locuitori, ceea ce a impus restricții de circulație pentru finalul săptămânii, conform prevederilor Guvernului.

„În două comune din județ, Răchiteni și Ceplenița, a fost nevoie de măsurile preventive suplimentare prevăzute de legislație pentru că incidența a crescut foarte mult. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cetățenii din Răchiteni vor circula în intervalul orar 20:00 – 5:00 doar în situații deosebite, speciale și pe bază de declarație pe proprie răspundere”, a transmis prefectul Marian Grigoraș.

Agenții economici vor închide mai devreme în toată comuna

Prefectul Marian Grigoraș a mai menționat și faptul că în comuna Răchiteni vor fi instituite și alte restricții.

„De asemenea, agenții economici din comună vor trebui să oprească activitatea la ora 18:00 în zilele de weekend și pot redeschide la ora 5:00. Acestea sunt măsuri care se aplică în cazul unei incidențe de peste 4 la mie”, a mai spus prefectul Marian Grigoraș.

Șeful Prefecturii Iași a fost recent în Răchiteni și Ceplenița pentru a vedea situația din zonă.

Restricții în comuna Ceplenița din județul Iași

Alte restricții se aplică și în comuna Ceplenița, localitate care se apropie de o rată de 4 infectări la mia de locuitori. Comuna are 4.200 de locuitori, iar 16 persoane s-au infectat cu coronavirus. În această localitate se poate circula fără declarație pe propria răspundere, însă toate localurile sunt închise.

„Concomitent, în Răchiteni și Ceplenița, se aplică celelalte măsuri preventive: sunt interzise activitățile în cazul agenților economici de tip restaurante sau cafenele, sunt închise barurile, nu pot avea loc evenimente publice, spectacole, dar și altele specificate în hotărârile CJSU Iași nr. 113 și 114 din luna august. Conform ordinului pe care l-am emis, polițiștii veghează atât în Răchiteni, cât și în Ceplenița la respectarea măsurilor preventive, în cadrul verificărilor fiind vizate atât persoanele fizice, cât și societățile comerciale”, a mai spus prefectul Marian Grigoraș

Echipă de vaccinare în comuna Răchiteni din județul Iași

Conducerea Prefecturii Iași a anunțat și că la finalul acestei săptămâni va ajunge în Răchiteni o echipă mobilă de vaccinare împotriva virusului Covid-19.

„Sâmbătă, 4 septembrie 2021, vom trimite la Răchiteni o echipă mobilă de vaccinare. Îndemnăm cetățenii să aibă încredere și să se vaccineze pentru că astfel evităm creșterea numărului de cazuri, evităm internările în spital dacă boala este agresivă, evităm carantina și nu riscăm să-i îmbolnăvim pe cei dragi”, a mai menționat prefectul Marian Grigoraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *