Prima pagină » Titlurile zilei » Surpriză în traficul rutier din Iași! Un nou tip de parapet, pe mijlocul DN 28, va fi montat în zona morții, la Bălțați – FOTO

Surpriză în traficul rutier din Iași! Un nou tip de parapet, pe mijlocul DN 28, va fi montat în zona morții, la Bălțați – FOTO

05 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Autoritățile au impus reguli noi în traficul rutier din Iași, pe DN 28, în dreptul comunei Bălțați. Din cauza numărului tot mai mare de accidente rutiere de pe porțiunea respectivă, Direcția Regională de Drumuri și Poduri și Poliția Rutieră au impus o serie de măsuri noi

Schimbări de trafic pe drumul național DN 28, într-una din cele mai periculoase zone din județul Iași. Numărul tot mai mare de accidente rutiere din zona localității Bălțați a dus la implementarea unor măsuri noi în traficul rutier. Drumarii ieșeni și Poliția Rutieră au impus deja o serie de reguli pe porțiunea unde, în urmă cu numai două luni, 7 persoane și-au pierdut viața după un accident înfiorător.

Reguli noi de trafic rutier în Iași! Viteză redusă la maxim 70 de kilometri pe oră pe DN 28

Pe o porțiune de 2 kilometri, în dreptul comunei Bălțați, se va circula cu maxim 70 de kilometri pe oră. Decizia a fost luată la propunerea Poliției. În aceste condiții, pe tronsonul de la Bălțați șoferii vor fi nevoiți să reducă viteza.

”În luna februarie 2022 a anului curent lnspectoratul Județean de Poliție Iași și Secția Drumuri Naționale Iași au efectuat o revizie comună pe DN 28, stabilindu-se ca măsură suplimentară limitarea vitezei maxime admise la 70 km/h pe sectorul de drum cuprins între km 33+300 și km 35+103, cu rol de reducere a vitezei la intrarea în localitatea Băltați”, se arată într-o adresă semnată de Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Parapet pe mijlocul drumului pe DN 28, lângă Bălțați

Pe lângă reducerea vitezei, Poliția a impus și montarea unui parapet median pe cei 2 kilometri. Parapetul va fi atât din beton, cât și din rulouri. Acest parapet de tip rulouri este gândit să disperseze energiile din timpul unui impact și să redirecționeze înapoi pe calea de rulare autovehiculele care se lovesc de el. Parapetul va fi montat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

”De asemenea, în temeiul art. 5 alin. (9) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.1951/2002 privind circulația pe drumurile publice, lnspectoratul Județean de Poliție lași a solicitat amplasarea unui parapet de protecție în zona mediană a tronsonului de drum din DN 28, cuprins între km 33+300 și km 35+103, precum și iluminarea acestui sector în scopul sporirii siguranței participanților la trafic”, se specifică în aceeași adresă a ministrului MAI.

Monitorizarea traficului rutier de pe DN 28

În plus, reprezentanții MAI au precizat că polițiștii vor trece la monitorizarea traficului rutier de pe DN 28.

”Menționăm faptul că polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași acționează zilnic pe DN 28 asigurând o prezență continua pe acest sector de drum, având în vedere gradul crescut de risc rutier pe care acesta îl prezintă. În context, pentru a reduce numărul de victime ale participanților la trafic, Poliția Rutieră derulează permanent activități specifice la nivel național. La acestea se adaugă activitățile desfășurate punctual de structura rutieră competentă teritorială din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași, pe DN 28”, se mai arată în adresa celor de la MAI.

Autoritățile verifică starea drumurilor naționale

Pe de altă parte, DRDP a trecut și la implementarea altor măsuri pe porțiunea din DN 28. Totodată, se va trece și la monitorizarea stării drumurilor.

”Poliția Rutieră verifică anual starea de viabilitate a drumurilor publice, împreună cu administratorii acestora. Deficiențele constatate cu ocazia verificărilor sunt materializate într-o notă comună în care sunt stabilite inclusiv termene de remediere”, se mai arată în adresa MAI.

În perioada următoare vor avea loc și alte modificări în traficul rutier din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *