Prima pagină » Razboi în Ucraina » Supraviețuitor al Holocaustului ucis într-un bombardament rusesc

Supraviețuitor al Holocaustului ucis într-un bombardament rusesc

22 mart. 2022, 14:16,
în Razboi în Ucraina

Un supraviețuitor al Holocaustului, în vârstă de 96 de ani, a fost ucis în bombardamentul rusesc asupra unui bloc de apartamente. Boris Romanchenko a supraviețuit lagărelor de concentrare Buchenwald, Mittelbau-Dora și Bergen Belsen.

De asemenea, președintele Zelenski a ținut să avertizeze asupra faptului că dacă orice tentativă de negociere eșuează, lupta dintre cRusia și Ucraina ar putea conduce la un al Treilea Război Mondial.

supraviețuitor al Holocaustului ucis, apartament din Ucraina distrus de bombardamentele rusesti

Boris Romanchenko s-a stins din viaţă când o bombă a lovit blocul de apartamente în care acesta locuia, anunță Fundația pentru memoriale din Buchenwald și Mittelbau-Dora

Un supravieţuitor al Holocaustului a fost ucis într-un bombardament rusesc

Supraviețuitor al Holocaustului, ucis într-un bombardament rusesc. Un bărbat de 96 de ani, care a supraviețuit mai multor lagăre de concentrare naziste, a fost ucis în Harkov. Boris Romanchenko s-a stins din viaţă când o bombă a lovit blocul de apartamente în care acesta locuia, anunță Fundația pentru memoriale din Buchenwald și Mittelbau-Dora.

„Cu groază anunțăm moartea violentă a lui Boris Romanchenko în războiul din Ucraina”, se arată într-un comunicat.

Fostul prizonier de la Buchenwald și vicepreședinte al Comitetului Internațional Buchenwald-Dora și Comandamente pentru Ucraina a murit vineri, 18 martie, la Harkov.

„O bombă a lovit clădirea cu mai multe etaje în care locuia. Apartamentul său a ars”, se arată în informația publicată, dar care nu a fost verificată și din alte surse.

În comunicat se mai precizează că Romachenko a supraviețuit captivității în lagărele de concentrare Buchenwald, Mittelbau-Dora și Bergen Belsen.

supraviețuitor al Holocaustului ucis, femeie ce este ajutata de pompieri sa iasa dintr-o cladire bombardata de trupele ruse

Șeful administrației militare regionale din Lugansk, a transmis că trupele rusești au bombardat un cămin de bătrâni din estul Ucrainei

Trupele ruse au bombardat un cămin de bătrâni din Lugansk

Șeful administrației militare regionale din Lugansk, a transmis că trupele rusești au bombardat un cămin de bătrâni din estul Ucrainei. În urma atacului, 56 de persoane și-au pierdut viața.

Un tanc rusesc a tras într-o cămin de bătrâni aflat în orașul Kreminna. Oficialul a transmis că forțele ruse au deschis focul ”în mod cinic și deliberat”, ucigând 56 de oameni. Serviciul pentru Comunicații Speciale a declarat că au fost 15 supraviețuitori.

Potrivit BBC, aceștia ar fi fost ”luați și transportați în teritoriile ocupate din regiunea Luhansk într-un internat geriatric”. Sursa citată transmite că informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

supraviețuitor al Holocaustului ucis, bloc de locuinte din Ucraina distrus de bombardamentele rusesti

În comunicat se mai precizează că Romachenko a supraviețuit captivității în lagărele de concentrare Buchenwald, Mittelbau-Dora și Bergen Belsen

Președintele Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin

Președintele Ucrainei a declarat faptul că fără negocieri nu se va putea încheia acest război. Totodată, Zelenski a ținut să avertizeze că, dacă orice tentativă de negociere eșuează, lupta dintre cele două state ar putea duce la un al Treilea Război Mondial.

„Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a declarat președintele Zelenski.

În cadrul interviului oferit pentru postul CNN, Volodomir Zelenski a mai declarat că trebuie să profite de această șansă pentru a opri focul asupra Ucrainei. Președintele Zelenski a fost nevoit să ia o decizie, deoarece din momentul în care a început războiul, au murit sute de oameni, iar alte mii au plecat imediat din țară.

„Dacă există doar 1% șansă ca noi să oprim acest război, cred că trebuie să profităm de această șansă. Trebuie să facem asta. Vă pot spune despre rezultatul acestor negocieri. În orice caz, pierdem zilnic oameni, oameni nevinovați pe teren”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Într-o altă ordine de idei, reamintim tristul eveniment în care un supraviețuitor al Holocaustului, în vârstă de 96 de ani, a fost ucis în bombardamentul rusesc asupra unui bloc de apartamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`