Prima pagină » Sanatate » Supozitoare pentru hemoroizi care sângerează. Cum să folosești corect medicamentul?

Supozitoare pentru hemoroizi care sângerează. Cum să folosești corect medicamentul?

15 mai 2023, 15:00,
în Sanatate

Mulți pacienți care au un stil de viață sedentar sunt în căutare de supozitoare pentru hemoroizi care sângerează. Hemoroizii sunt vase de sânge mărite în jurul anusului și rectului. Ele pot crește în dimensiune și se pot umfla, provocând durere și disconfort. Simptomele hemoroizilor pot include mâncărime, arsuri și durere, mai ales când stați așezat. Cel mai dureros simptom este sângerarea, ca urmare a rupturii vaselor de sânge. În acest caz, trebuie să știți ce supozitoare de hemoroizi să puneți.

Dacă apare sângerare hemoroidală, puteți utiliza remedii locale, adică supozitoare rectale. Acestea au efect hemostatic, precum și îmbunătățesc tonusul vascular și reduc permeabilitatea capilară. Medicii recomandă supozitoarele Natalsid, Relief, Neo-Anuzol și ulei de cătină sub formă de supozitoare rectale.

Supozitoare pentru hemoroizi care sângerează. Unguentul este la fel de eficient în tratarea bolii?

Adesea, oamenii autodiagnosticează hemoroizii, care pot fi foarte periculoși. Multe boli, inclusiv cancerul colorectal și boala inflamatorie intestinală (IBD), pot avea simptome similare. Este important să obțineți un diagnostic corect de la un medic. De asemenea, merită să înțelegeți că, dacă nu există o sursă evidentă de sângerare sau dacă sângerarea nu dispare într-o săptămână, trebuie să consultați imediat un medic.

Tratamentul hemoroizilor se caracterizează printr-o varietate de metode și forme terapeutice și medicinale, a căror utilizare depinde în primul rând de stadiul bolii. Ce este mai eficient pentru hemoroizi: supozitoarele sau unguent?

Trebuie să știți că unguentul este folosit mai des pentru hemoroizii externi, adică atunci când hemoroizii prolapsează. În acest caz, utilizarea supozitoarelor este irațională. Cu hemoroizii interni, dimpotrivă, este cel mai rațional să folosiți supozitoare rectale, cu toate acestea, în acest caz, este permisă și utilizarea unguentului.

Supozitoarele pentru hemoroizi sunt medicamente solide destinate injectării în rect, unde se dizolvă și sunt absorbite prin membrana mucoasă. Dar cum să pui corect un supozitor pentru hemoroizi? În primul rând, trebuie să urmați toate instrucțiunile de pe ambalajul produsului. Dacă aveți întrebări, adresați-vă medicului dumneavoastră.

De ce depinde prescrierea unui medicament pentru hemoroizii care sângerează?

Forma de eliberare a medicamentului, precum și modul de tratament depinde de etapa în care se află hemoroizii. Acestea sunt de mai multe tipuri. Prima reprezintă secreții sanguine fără noduri prolapsate. După care, prolaps de hemoroizi (cu sau fără apariția sângelui) cu auto-reducere în anus.

Urmând prolaps de hemoroizi interni (cu sau fără apariția sângelui) cu necesitatea repoziționării lor în anus. În final este prolapsul frecvent al hemoroizilor interni și imposibilitatea reducerii lor în canalul anal. În această etapă, sângerarea este cel mai adesea prezentă.

Înainte de a utiliza supozitoare, ar trebui să vă goliți intestinele dacă este posibil. Apoi puteți spăla zona anală și o puteți șterge foarte bine. Strângeți ușor supozitorul pentru a vă asigura că este suficient de ferm pentru a fi introdus. Daca nu, îl poți pune la frigider pentru câteva minute. Puteți sta cu un picior pe un scaun și important este să vă relaxați fesele.

Introduceți supozitoarele pentru hemoroizi care sângerează în rect cu capătul conic mai întâi. Introduceți ușor, dar ferm supozitorul în anus la cel puțin câțiva centimetri de sfincterul anal. Rămâi culcat cel puțin 15 minute. Acest lucru permite căldurii corpului să topească supozitorul și să înceapă procesul de absorbție. Încercați să nu folosiți toaleta timp de cel puțin o oră după introducerea acestuia. Acest lucru oferă medicamentului mai mult timp să acţioneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *