Prima pagină » Sport » Suporterii români au savurat eliminarea Franței de la Euro 2020 și ratarea penalty-ului de Mbappe
Suporterii români au savurat eliminarea Franței de la Euro 2020 și ratarea penalty-ului de Mbappe

Suporterii români au savurat eliminarea Franței de la Euro 2020 și ratarea penalty-ului de Mbappe

30 iun. 2021, 02:00,
în Sport

Suporterii prezenți pe „Arena Națională” au avut un comportament ireproșabil, de nota 10, la nivelul unui meci fabulos din optimile Euro 2020. Au aplaudat fotbalul de calitate, cu precizarea că unii și-au dorit eliminarea Franței

Șederea naționalei Franței la București a fost una controversată, tensiunile fiind create, în primul rând, de reportajele ironice ale presei din Hexagon, după cum a scris „Adevărul”. Chiar dacă înaintea partidei cu Elveția, selecționerul Didier Deschamps a încercat să clarifice lucrurile, spunând, răspicat, că echipa sa a avut un sejur plăcut, fără probleme, în Capitala României, răul fusese făcut deja! Și i-a transformat pe o parte a celor prezenți în tribunele „Arenei Naționale” în „dușmanii” campionilor mondiali. Asta pe lângă cei care, oricum, din dorința de a susține formația mai slab cotată, au încurajat Elveția.
Antipatia unor suporteri români pentru naționala Franței s-a văzut mai ales la penalty-ul decisiv, ratat de Kylian Mbappe. În momentul în care se pregătea să bată lovitura de la 11 metri, acesta a fost fluierat intens cei din peluze care i-au strigat: „Acasă”.

Cel mai tare meci de la Euro 2020 s-a jucat la București

Cel mai tare meci de la EURO 2020 de până acum s-a jucat la București, pe Arena Națională. Franța – Elveția, din optimi, a avut nevoie de prelungiri și penalty-uri. A fost 3-3 după 90 de minute și s-a încheiat 4-5 la loviturile de departajare. Elvețienii sunt în sferturi după ce Sommer a parat ultimul penalty, executat de Mbappe.

Partida a început cu Franța la controlul jocului, iar Varane și Benzema au dat primele semnale de alarmă la poarta lui Sommer. Surpriza a venit după un sfert de oră de joc, când Elveția a deschis scorul prin Seferovic. Până la pauză, echipa lui Deschamps a mai irosit trei situații bune.

În repriza a doua, elvețienii au avut o ocazie și apoi au primit un penalty după consultarea VAR-ului, însă Ricardo Rodriguez a ratat de la 11 metri. Imediat după aceea, Mbappe a irosit o șansă bună, iar după câteva secunde, Benzema a reușit o dublă și Franța conducea cu 2-1.

Meciul curgea spre o victorie clară a Franței, mai ales după ce Mbappe a ratat o șansă bună, iar apoi Pogba a înscris un supergol. Finalul a fost unul nebun. În minutul 81, Seferofic a marcat al doilea gol pentru Elveția, care a avut apoi și un gol anulat, însă Gavranovic a dat lovitura în minutul 90.

În minutul 90+4, Elveția a irosit o șansă uriașă, când Mehmedi a rămas singur cu portarul, iar la cealaltă poartă, Coman a nimerit bara și s-a ajuns în prelungiri. Mbappe a irosit o oportunitate mare, iar Giroud a tras în colegul său, Mbappe.

Ultima ocazie le-a aparținut tot francezilor, prin Giroud și s-a trecut la loviturile de departajare, acolo unde singurul care a ratat a fost chiar cel mai scump fotbalist al momentului, Mbappe, al cărui șut a fost parat de Sommer. Franța – Elveția s-a terminat 4-5 la penalty-uri, iar elvețienii vor întâlni Spania în sferturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *