Prima pagină » Local » Suporterii naționalei sunt pregătiți de încă o seară de poveste. Tricolorii, față în față cu o performanță istorică

Suporterii naționalei sunt pregătiți de încă o seară de poveste. Tricolorii, față în față cu o performanță istorică

02 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Suporterii români speră că tricolorii le vor oferi încă o seară de poveste după meciul cu Olanda. România joacă cu Țările de Jos, astăzi, de la ora 19:00, pe Alianz Arena din Munchen

După două săptămâni revenim în locul unde am obținut victoria cu Ucraina și în locul unde a început drumul nostru la Euro 2024. Deja în faza optimilor am avut parte de câteva surprize, iar toată lumea se gândește că România poate fi capabilă de o calificare istorică în sferturile de finală.

Tricolorii vor să le ofere suporterilor încă o seară de poveste

România deja a avut o evoluție peste așteptările tuturor, deși la început toți ne credeau victime sigure împotriva Ucrainei și Belgiei, jucătorii au dat dovadă că fotbalul se joacă în teren, nu pe hârtie. În jurul echipei naționale s-a creat din nou sentimentul de unitate, iar această națională a devenit un nou motiv de bucurie pentru fanii români. Datele oficiale arată că pe stadionul din Munchen vor fi 7.000 de suporteri români. Însă neoficial sunt anunțați peste 30.000 de fani ai tricolorilor în tribune. UEFA nu a răspuns solicitărilor celor de la FRF pentru a oferi mai multe bilete românilor. Edi Iordănescu va trebui să găsească o soluție pentru postul de fundaș stânga, deoarece Nicușor Bancu este suspendat pentru meciul cu Olanda.

„În mod cert ne aflăm în fața celei mai mari provocări din parcursul nostru împreună. O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experiența lor uriașă în astfel de contexte la acest nivel. Tot ce am cucerit până acum, am cucerit cu realism. Da, Olanda e favorită. Iar tot ce am cucerit până acum am cucerit prin unitate, ambiție și sacrificiu. Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiție fără precedent și sacrificiu total într-o singură direcție. E un meci de acum ori niciodată, acesta e adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă. Un destin”, a transmis selecționerul Edward Iordănescu.

Piața Unirii va fi punctul 0 pentru fani

Ca la fiecare meci al naționalei, în Piața Unirii se vor aduna sute de oameni pentru a vedea meciul de la Euro 2024 cu Olanda. La ultima partidă din grupe, contra Slovaciei, oamenii au trăit la intensitate maximă partida, iar la sfârșit au cântat și au dansat de bucurie. Toată lumea speră ca diseară va fi la fel în toată țara. Echipa României nu a jucat niciodată în sferturi la un Campionat European, însă acum are toate șansele să facă acest lucru.

Povestea tricolorilor continuă la Euro, iar suporterii speră să cânte de bucurie și la finalul partidei cu Olanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *