Prima pagină » Local » Suport psihologic acordat ieșenilor în perioada pandemiei COVID-19

Suport psihologic acordat ieșenilor în perioada pandemiei COVID-19

24 apr. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

În această perioadă, autoritățile ieșene în colaborare cu voluntarii acordă sprijin psihologic gratuit populației și profesioniștilor din domeniul sănătății

Autoritățile județene au demarat un proiect pentru sprijinirea populației în perioada pandemiei de COVID-19, derulat în colaborare cu o echipă de voluntari. Suportul psihologic este oferit de către o echipă de 65 de voluntari (psihologi, psihoterapeuți practicanți, consilieri, psihoterapeuți în formare). Programul se derulează prin intermediul telefonului sau al apelurilor video, în funcție de posibilitățile solicitanților.

„Proiectul sprijinit de Consiliul Județean Iași a pornit ca un răspuns la nevoia urgentă a oamenilor de a găsi modalități prin care să facă față presiunilor actuale și de a-și menține o stare de echilibru. În același timp, este vizată și perioada de după ieșirea din starea de urgență, pentru a sprijini populația în reconstrucția vieții, în mod adaptativ”, au menționat reprezentanții instituției.

Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de sesiuni de sprijin psihologic, de 20-30 minute, la solicitarea celor care au nevoie, dar și informarea populației cu privire la modalitățile sănătoase de gestionare a dificultăților aduse de starea de urgență. Numărul de telefon disponibil este 0741 093 131.

Voluntari pentru vârstnici

Și voluntarii campaniei „Tinerii Salvează România” continuă să vină în ajutorul vârstnicilor și a ieșenilor aflați în dificultate. Studenții implicați în această misiune au reluat activitatea de sprijinire a populației cu pachete gratuite care conțin produse alimentare, dar și în realizarea cumpărăturilor. De la debutul campaniei și până acum, sute de ieșeni au beneficiat de sprijinul tinerilor pentru a-și asigura alimentele necesare traiului de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *