Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Suplimentele cu omega-3 pot reduce durerea musculară după exerciții
Suplimentele cu omega-3 pot reduce durerea musculară după exerciții

Suplimentele cu omega-3 pot reduce durerea musculară după exerciții

19 feb. 2021, 14:36,
BZI.ro, în Sanatate

Cercetătorii de la Universitatea Westminster au descoperit că administrarea suplimentelor de omega-3 poate ajuta la reducerea durerii musculare după exerciții.

Constatările pot fi importante pentru persoanele care evită exercițiile fizice din cauza durerii asociate cu acestea.

Acizii grași omega-3 sunt acizi grași polinesaturați care joacă un rol important în corpul nostru și pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Acestea sunt grăsimi esențiale, deoarece corpul nostru nu le poate produce și trebuie să le obținem din dietă, în primul rând din pește gras. Au funcții antiinflamatorii, pot ajuta la menținerea unei inimi sănătoase, reduc riscul bolilor de inimă și pot avea efecte incredibile asupra creierului și sănătății mintale.

De ce suplimentele cu omega-3 pot reduce durerea musculară după exerciții?

Studiile anterioare au analizat efectul uleiurilor de pește omega-3 asupra recuperării daunelor musculare și a inflamației musculare după exerciții. În timp ce dovezile sunt mixte, s-a demonstrat că aportul susținut de omega-3 în dieta poate duce la câștiguri mici în recuperare pentru sportivi după exerciții intense și, eventual, și câștiguri mici în performanța la efort, noteaza Medical Xpress.

În acest studiu, cercetătorii au oferit oamenilor capsule omega-3 de trei ori pe zi timp de patru săptămâni, sau un placebo potrivit, pentru a-și dezvolta nivelurile. Apoi au luat parte la un program de exerciții fizice foarte intens, menit să provoace dureri musculare severe și leziuni musculare sigure din punct de vedere fiziologic.

Cercetătorii au măsurat apoi nivelurile sanguine de inflamație și markeri de deteriorare musculară, durerea fizică și capacitatea participanților de a face contracții musculare puternice în fiecare zi în următoarele trei zile.

Au descoperit un răspuns inflamator mai scăzut și leziuni musculare scăzute după exerciții în grupul cu ulei de pește. Cu toate acestea, omega-3 nu pare să schimbe cantitatea de reducere a forței în contracțiile musculare viitoare, sugerând că suplimentarea cu omega-3 a avut un impact limitat asupra funcției musculare, recuperării și performanței ulterioare, dar a redus durerea experimentată de participanți.

Vorbind despre studiu, cercetătorul și autorul principal Yvoni Kyriakidou, de la Școala de Științe ale Vieții de la Universitatea din Westminster, a spus:

„Deși suplimentarea cu omega-3 nu pare să îmbunătățească performanța, a redus durerea experimentată de participanți”.

Studiul a fost publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *