Prima pagină » Sanatate » Vocea farmacistului » Suplimente de calciu. Modul corect de administrare

Suplimente de calciu. Modul corect de administrare

28 oct. 2019, 11:30,
în Sanatate

Apelam la suplimente de calciu atunci cand dieta noastra este saraca in acest mineral. Deficitul de calciu este o problema des intalnita. Daca esti o persoana care nu consuma lactate, fumezi si bei cafea este posibil sa te confrunti cu lipsa acestui mineral atat de important pentru oase si dinti. Descopera in acest articol care este doza zilnica de calciu si cum trebuie luate suplimentele de calciu.

Calciul este unul dintre cele mai importante si abundente minerale din organism. Cand calciul se combina cu fosfatul, acesta devine materialul care face oasele si dintii puternici. De asemenea, avem nevoie de calciu pentru transmiterea impulsurilor nervoase, contractarea muschilor si coagularea sangelui.

Corpul regleaza calciul care circula in sange si tesuturi. Calciul este absorbit in intestine si este extretat prin rinichi. Daca nivelul de calciu din sange scade, glandele din corp semnaleaza oasele care elibereaza calciu in sange. De aceea, este mai bine sa pastrati un nivel normal de calciu, iar procurarea acestuia sa se faca, de preferinta, prin alimente, decat prin suplimente de calciu.

Doza zilnica de calciu

Pentru unii oameni, poate fi insa o provocare sa obtina suficient calciu din dieta. Si asta mai ales daca nu consuma lactate, legume cu frunze verzi. Pastrati un jurnal de calciu timp de 5 zile, apoi decideti daca trebuie sa adaugati un supliment. Femeile cu varste cuprinse intre 25 si 50 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu pe zi. Daca sunteti femeie, aveti peste 50 de ani si nu luati estrogen, aveti nevoie de 1.000-1.200 mg pe zi. Barbatii intre 25 si 70 de ani au nevoie de 1.000 mg pe zi si 1.000-1.200 mg pe zi daca au peste 70 de ani.

Suplimente de calciu: reguli de administrare

Administrarea de suplimente de calciu poate fi benefica, dar pentru a obtine cele mai bune rezultate, va trebui sa respectati cateva reguli simple. De exemplu, luati suplimentul de calciu in timpul mesei, mai degraba decat pe stomacul gol. Si asta pentru ca acest mineral are nevoie de acid din sucurile stomacului pentru a fi
descompus. Evitati insa sa luati suplimente de calciu cu mese foarte bogate in fibre. Fibrele se pot lega decalciu, reducand astfel cantitatea disponibila pentru organism.

Nu luati mai mult de 500 pana la 600 mg odata! Organismul dvs. nu este capabil sa absoarba mult mai mult si surplusul va fi excretat in urina. Daca luati si un supliment de fier, nu il luati in acelasi timp cu cel de calciu. Fiecare poate interfera cu absorbtia celuilalt, asa ca nu veti avea rezultatele dorite nici intr-o parte, nici in cealalta. Asteptati cel putin doua ore dupa ce ati luat calciul pentru a lua suplimentul de fier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 noiembrie 2024
02 noiembrie 2024