Prima pagină » International » Superstiția regelui Charles pe care puțini o cunosc. Ce face monarhul pentru a avea noroc
Superstiția regelui Charles pe care puțini o cunosc. Ce face monarhul pentru a avea noroc

Superstiția regelui Charles pe care puțini o cunosc. Ce face monarhul pentru a avea noroc

22 aug. 2024, 21:00,
Simona Ciobanu în International

Regele Charles are o superstiție aparte legată de Turnul Londrei, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Marea Britanie. El crede că dacă, în timpul unei vizite la Turn, observă corbii care locuiesc acolo, va avea noroc. Această credință se bazează pe o legendă veche, conform căreia Regatul Unit va rămâne intact atâta timp cât corbii rămân în Turnul Londrei.

Legenda datează din timpul domniei lui Charles al II-lea (1630-1685), care a fost primul monarh ce a ordonat păstrarea acestor corbi în Turn. Se spune că dacă păsările vor părăsi vreodată locul, atât cetatea, cât și regatul vor cădea. În mod obișnuit, șase corbi sunt ținuți în această locație istorică.

Superstiția regelui Charles pe care puțini o cunosc

Detalii despre superstiția Regelui Charles au fost dezvăluite de Michael Chandler, Ravenmaster și Yeoman Warder („Beefeater”), într-un interviu pentru The Telegraph. Chandler a menționat că Regele apreciază foarte mult vizitele la corbii din Turn, considerându-i un simbol tradițional al norocului.

Michael Chandler, fost ofițer de marină, a declarat: „Corbii îi sunt la fel de devotați Majestății Sale ca și noi, membrii gărzii de corp a Regelui”.

Regele Charles îi verifică în mod constant pe corbi, așa cum făcea și mama sa, regretata Regină Elisabeta a II-a.

Conform Historic Royal Palaces, ordinul de a păstra corbii a fost emis în ciuda dorinței astronomului regal, John Flamsteed, care s-a plâns că păsările interferau cu activitatea observatorului său din Turnul Alb. În prezent, Turnul Londrei are un program dedicat pentru creșterea corbilor, care sunt hrăniți cu șoareci, pui, șobolani și carne crudă. În mod ocazional, corbii primesc biscuiți înmuiați în sânge, ca un tratament special.

Reacția Regelui Charles la recentele revolte din Regatul Unit

Regele Charles al III-lea a exprimat vineri, 16 august, recunoștința sa față de poliție pentru modul în care a gestionat recentele revolte de extremă dreapta din Regatul Unit, atribuind violențele „delincvenței unui număr mic de indivizi” și făcând un apel la „respect și înțelegere reciprocă”, relatează AFP, citat de AGERPRES.

În cadrul unor discuții telefonice cu prim-ministrul Keir Starmer și oficiali ai poliției, Regele a declarat că a fost „foarte încurajat” de numeroasele manifestări de solidaritate care s-au opus agresiunilor și violenței, arătând compasiune și rezistență.

Aflat în vacanță în Scoția, Regele Charles al III-lea a transmis „cele mai sincere mulțumiri poliției și serviciilor de urgență pentru tot ceea ce fac pentru a restabili pacea în zonele afectate de dezordine și violență”, conform declarațiilor Palatului Buckingham.

„Majestatea Sa speră că valorile comune ale respectului și înțelegerii reciproce vor continua să întărească și să unifice națiunea”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Regele Charles și Regina Camilla au transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor atacului cu cuțitul din Southport, în care trei fetițe au fost ucise în timpul unui curs de dans pe 29 iulie.

De la acel incident, nici un membru al familiei regale nu a făcut declarații publice cu privire la violențele care au urmat timp de o săptămână, în contextul zvonurilor online despre suspectul implicat în crime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`