Prima pagină » Sport » Supermeciul Anglia-România a fost confirmat pentru 6 iunie, în deplasare. Revedere după 21 de ani
Supermeciul Anglia-România a fost confirmat pentru 6 iunie, în deplasare. Revedere după 21 de ani

Supermeciul Anglia-România a fost confirmat pentru 6 iunie, în deplasare. Revedere după 21 de ani

04 feb. 2021, 02:00,
în Sport

Naționala de fotbal a României va disputa două meciuri amicale la începutul lunii iunie, cu Georgia, pe 2 iunie, „acasă” și cu Anglia, în deplasare, pe 6 iunie.
Stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri și orele de start vor fi stabilite și comunicate ulterior, anunță site-ul frf.ro.

Anglia-România pe 6 iunie 2021

Au trecut deja două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu 7 victorii și un singur eșec în preliminarii.
La EURO 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în „sferturi”. Palmaresul în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori.
Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii și două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

România-Georgia pe 2 iunie 2021

Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keșeru plus un autogol.
Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câștigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate. Golaveraj 19-4 pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *