Prima pagină » International » Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon de frica Coronavirus
Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon de frica Coronavirus

Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon de frica Coronavirus

15 iun. 2020, 09:08,
George Cristian în International

Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon de frica Coronavirus. Decizia a fost luată de cele mai mari supermarketuri din oraşul chinezesc. Carrefour, Wumart nu mai vând somon de frica Coronavirus. Decizia vine după ce noul coronavirus a fost identificat pe un tocători care era folosit pentru tăierea peştelui într-o piaţă en-gros din oraş.

În urma descoperirii s-a creat panică printre autorităţile chineze şi s-a luat în calcul că peştele ar fi fost contaminat cu coronavirus. Pentru a nu exista niciun risc, autorităţile au decis să scoată de la vânzare somonul. Totuşi, specialiştii transmit faptul că COVID-19 nu poate fi transmis de la peşte la oameni.

Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon de frica Coronavirus deşi nu exista, conform specialiştilor, niciun risc de transmitere

Specialiştii afirma faptul că nu exista niciun risc de transmitere de COVID-19 de la peşte la om, dar pentru siguranţă absolută, mai multe supermarketuri au decis să nu mai comercializeze somon. Oamenii de ştiinţă nu ştiu exact cum a ajuns coronavirusul pe acel tocător. Aceeaşi cercetători susţin că e aproape imposibil transmiterea virusului care a făcut ravagii în întreaga lume:

„Nu putem concluziona că somonul este sursa infecţiei doar pentru că noul coronavirus a fost detectat pe un tocător al unui furnizor. Gazdele cunoscute ale Covid-19 sunt mamifere. Este aproape imposibil ca un peşte să fie infectat”, a declarat Cheng Gong, virolog la Universitatea Tsinghua, pe site-ul CGTN, televiziunea oficială.

 

Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon de frica Coronavirus. Specialiştii încearcă să identifice sursa contaminării

Specialiştii încearcă să identifice sursa lanţului de contaminare cu coronavirus. O primă concluzia ar fi faptul că nu s-a transmis de la peste şi ca tocătorul a fost infectat de la un purtător de coronavirus sau care a fost în contact cu produsele contaminate. China importă aproximativ 80.000 de tone de somon în fiecare an. Chile, Norvegia, Insulele Feroe, Australia, Canada sunt principalele ţări din care se importă, iar volumul importurilor de somon este în creştere de la an la an.

Pisicile sunt purtătoare de coronavirus şi infectează alte pisici

Pisicile pot răspândi noul coronavirus şi la alte pisici fără că vreuna dintre ele să aibă simptome, rezultă dintr-un studiu realizat de o echipă de cercetători americani, scrie Time.

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină Veterinară a Universităţii din Wisconsin au realizat un experiment de laborator pe pisici, pentru a vedea dacă acestea transmit virusul la alte animale.

Cercetătorii au luat virusul de la un pacient uman şi au infectat trei pisici cu acesta. Fiecare pisică a fost plasată împreună cu o altă care nu era infectată. În cinci zile, coronavirusul a fost găsit la toate cele trei animale recent expuse.

Niciuna dintre cele şase pisici nu a prezentat simptome dar au fost infectate cu coronavirus
„Nu au strănutat, nici tuse, temperatura corpului a fost normală şi nici nu au pierdut nicio greutate”, a spus Peter Halfmann, unul dintre veterinarii implicaţi în experiment. „Dacă proprietarul unui animal de companie s-ar fi uitat la ele … nu ar fi observat nimic.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024