Ingrediente:
4 linguri de unt
2 cesti de ceapa taiata marunt
450 g de ciuperci proaspete
2 lingurite de marar uscat
1 lingura de boia dulce
1 lingura de sos de soia
2 cesti de supa de pui
1 ceasca de lapte
3 linguri de faina
1 lingurita de sare
piper
2 lingurite de suc de lamaie
1/4 ceasca de patrunjel proaspat
1/2 ceasca de smantana
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu si caleste ceapa in el timp de 5 minute. Adauga ciupercile si soteaza-le inca 5 minute. Incorporeaza mararul, boiaua, sosul de soia si supa de pui. Potriveste la minim flacara si lasa supa sa fiarba 15 minute. Amesteca intr-un bol laptele cu faina si adauga-le in supa, mestecand constant. Acopera si mai lasa la fiert inca 15 minute.
Adauga sarea si piperul, sucul de lamaie, patrunjelul si smantana si continua sa mesteci timp de 5 minute, dupa ce ai oprit aragazul.
Supa de ciuperci ungureasca se mananca fierbinte. Daca vrei sa o servesti cat mai traditional, pune-o in „boluri” comestibile din paine si iti vei impresiona musafirii.
sursa: acasa