Prima pagină » Culinar » Internationale » Supa ungureasca cu ciuperci
Supa ungureasca cu ciuperci

Supa ungureasca cu ciuperci

18 mart. 2014, 16:34,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:12992;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

4 linguri de unt
2 cesti de ceapa taiata marunt
450 g de ciuperci proaspete
2 lingurite de marar uscat
1 lingura de boia dulce
1 lingura de sos de soia
2 cesti de supa de pui
1 ceasca de lapte
3 linguri de faina
1 lingurita de sare
piper
2 lingurite de suc de lamaie
1/4 ceasca de patrunjel proaspat
1/2 ceasca de smantana

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu si caleste ceapa in el timp de 5 minute. Adauga ciupercile si soteaza-le inca 5 minute. Incorporeaza mararul, boiaua, sosul de soia si supa de pui. Potriveste la minim flacara si lasa supa sa fiarba 15 minute. Amesteca intr-un bol laptele cu faina si adauga-le in supa, mestecand constant. Acopera si mai lasa la fiert inca 15 minute.

Adauga sarea si piperul, sucul de lamaie, patrunjelul si smantana si continua sa mesteci timp de 5 minute, dupa ce ai oprit aragazul.
Supa de ciuperci ungureasca se mananca fierbinte. Daca vrei sa o servesti cat mai traditional, pune-o in „boluri” comestibile din paine si iti vei impresiona musafirii.

sursa: acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`