Prima pagină » Culinar » Supă rece de castraveți cu mentă, gustoasă și hrănitoare

Supă rece de castraveți cu mentă, gustoasă și hrănitoare

19 aug. 2024, 17:11,
în Culinar

Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești într-o zi toridă de vară, îți recomandăm o rețetă de supă rece de castraveți cu mentă, delicioasă și revigorantă. Nu sunt necesare prea multe ingrediente pentru a pregăti această supă de vară cu care să te poți răcori de cu zori și până-n seară. Supele reci se prepară din ingrediente simple și mereu la îndemână. Sunt un adevărat elixir pentru momentele când ai nevoie de ceva răcoritor, sau de hidratare.

Avantajele acestor supe sunt atât timpul scurt de preparare, cât și modul versatil de preparare. Poți adăuga legumele și aromele preferate și le poți savura în orice moment al zilei. Printre rețetele de supe reci, de vară se numără și rețeta de supă Gazpacho, din bucătăria spaniolă.

Ingrediente pentru supa rece de castraveți cu mentă

Aveți nevoie de: 500g castraveți proaspeți, 500g iaurt de băut, 2 căței de usturoi, o lingură de ulei de măsline, sare, după gust, piper alb măcinat, 7-8 frunze de mentă, sucul de la o lămâie, cuburi de gheață, verdeața preferată: mărar, pătrunjel.

Pentru o reușită perfectă a gustului optim, alege întotdeauna castraveți proaspăt culeși. Sunt mai crocanți și mai puțin zemoși. Clătește-i cu apă rece, apoi decojește-i și taie-i în sferturi, pe lungime. Îndepărtează-le partea zemoasă, cu semințe, apoi toacă-i în cuburi și adaugă-i în recipientul unui blender. Spală frunzele de mentă și adaugă-le în recipientul cu castraveți.

Curăță usturoiul și pisează-l în mojar, presărat cu sare, ca pentru rețeta de mujdei. Adaugă treptat, uleiul de măsline și amestecă până când obții o pastă cremoasă. Procesat în acest fel usturoiul își degajă la maxim aroma. Adaugă usturoiul în recipientul blenderului. Tot acolo mai adaugi și câteva cuburi de gheață și procesează ingredientele până obții o supă consistentă.

Adaugă iaurtul și potrivește gustul super cu sare, piper alb, proaspăt măcinat și suc de lămâie proaspăt stors. Toarnă supă în boluri de servire și decoreaz-o cu fistic mărunțit, pentru un gust crocant, dar și cu ulei de măsline și frunze de mentă imediat, pentru a beneficia de savoare și răcoare maximă.

Beneficiile consumului de castraveți

Castraveții au un conținut ridicat de apă, sunt săraci în calorii, dar plini de vitamine și minerale. Mai conțin antioxidanți, fibre și enzime care ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv.

Consumul regulat de castraveți ajută la reglarea tensiunii arteriale, datorită conținutului ridicat de potasiu. Datorită conținutului bogat în magneziu și fibre, aceștia ajută la menținerea sănătății inimii, dar și la reglarea nivelului de colesterol.

Consumul regulat de castraveți poate ajuta la întărirea sistemului osos și la ameliorarea simptomelor artritei, datorită conținutului de silicu. Acestea este esențial organismului pentru asimilarea calciului, a fosforului și a magneziului.

Conținut ridicat de fibre din castraveți este benefic pentru îmbunătățirea sistemului digestiv. Chiar și castraveții murați sunt recomandați pentru că aceștia conțin bacterii probiotice care reglează flora intestinală.

Datorită proprietăților antiinflamatorii și antioxidante, consumul de castraveți poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii celulelor nervoase.

Spor la preparat rețeta de supă rece de castraveți cu mentă și poftă la savurat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024