Prima pagină » Culinar » Supa Ramen. Cu ce carne preparăm deliciul japonez?

Supa Ramen. Cu ce carne preparăm deliciul japonez?

20 feb. 2023, 12:00,
BZI.ro, în Culinar

Supa Ramen este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Japonia. Este un fel de mâncare foarte consistent. Există o mulțime de variante ale acestei supe. Aceasta se prepară cu pui, porc sau fructe de mare. Vă voi arăta unul dintre modurile rapide de a face această supă cu carne de porc.

Este prima dată când am făcut-o și a fost prima dată când am încercat-o, dar trebuie să spun că este o supă foarte gustoasă. Și cu siguranță o voi mai face. Mi-a plăcut foarte mult aroma de ghimbir a ciorbei. Ingrediente esențiale pentru supă sunt carnea de porc în cantitate de 200 gr, apă aproximativ 600 de gr, 2 căței de usturoi, 20 gr de rădăcină de ghimbir și 20 gr de ceapă verde. De asemenea, veți avea nevoie de 20 gr de sare, 2 linguri de sos de soia, 2 ouă de găină, o linguriță de zahăr și 80 gr de tăiței pentru supă.

Supa Ramen. Cât timp trebuie să fierbi carnea pentru acest fel de mâncare?

Pentru a pregăti această supă pregătiți toate elementele. Fierbeți ouăle fierte tari. Lăsați-le să se răcească în apă și tăiați carnea de porc în fâșii subțiri. Facem acest lucru pentru a face supa rapid. Puteți, desigur, să fierbeți carnea întreagă, fără să o tăiați în bucăți și apoi să o feliați, dar atunci procesul de gătire va dura mai mult.

După care, tăiem ghimbirul, acesta nu trebuie decojit. De asemenea, tăiem ceapa verde și usturoiul. Turnăm apă într-o oală, adăugăm carnea, aducem apa la fierbere, îndepărtăm spuma, adăugăm ghimbirul, usturoiul, ceapa, sarea și lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute.

Pentru această supă se folosesc tăiței de grâu făcuți din ouă, făină și apă. După ce ciorba fierbe, aceasta este gata. Scoateți-o de pe foc. Puneți carnea într-o tigaie, adăugați sos de soia, zahăr. Prăjiți-o timp de 2 minute, fără a adăuga ulei.

Cum să asamblezi supa? De ce depinde gustul bulionului?

Din moment ce carnea este gata este timpul practic să asamblați supa. Ouăle vor fi tăiate în jumătate, ceapa verde se pune la marginea farfurii. După care, punem în centru tăiței, pe marginea farfuriei carnea, ouăle.

Pentru ca felul de mâncare să nu fie doar delicios ci și atrăgător, centrul supei îl vom decora cu ceapă tocată. La final, vom adăuga bulionul. Cantitatea acestuia depinde de preferințele fiecăruia. Supa se mănâncă în mod tradițional cu bețișoare, având o lingură în plus pentru bulion, sau doar se bea bulionul la sfârșit.

Ramenul este într-adevăr un domeniu excelent pentru experimente. La urma urmei, nu există o rețetă exactă, iar garniturile pot fi amestecate după gust, adăugând diferite legume, condimente și ierburi. Un element important al unei supe gustoase este bulionul, așa că asigurați-vă că îl faceți bogat și aromat prin adăugarea de condimente și legume.

Supa ramen pregătită după rețeta noastră oferă un gust ușor și gustos. Carne de porc suculentă tăiată în felii subțiri și ou cu un gălbenuș lichid, verdețuri crocante și o notă picantă de ghimbir, toate într-un bulion bogat și aromat cu tăiței vă vor încânta papilele gustative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *